Matkustusaika
24.09.2021 - 26.09.2021


Ennen tehtiin rengasmatkoja, niin teemme mekin. Kierrämme Länsirannikon kaupunkien kautta Vaasaan ja palaamme sisämaan reittiä takaisin Helsinkiin. Kotimaan kauneus ja monipuoliset vierailukohteet tekevät matkasta ikimuistoisen.

Reitti: Helsinki-Humppila-Eurajoki-Kristiinankaupunki-Närpiö- Vaasa-Strömsö- Raippaluoto- Svedjehamn- Isokyrö- Lempäälä-Helsinki.

Ohjelma:

24.9. PERJANTAI. Lähtö klo 7.30 Helsingin Kiasmalta tilausajobussilla kohti Humppilaa. Aamukahvi/tee ja suolainen kahvileipä Urpolan Kartanossa Humppilassa. Kartanon yhteydessä on isäntäparin Tilkkutex-myymälä, josta voi ostaa muun muassa verho- ja sisustuskankaita.

Seuraava kohteemme on Heljä Liukko-Sundströmin Ateljé-Heljä. Tapaamme taiteilijan ja hän kertoo teoksistaan, taiteestaan ja vuosistaan Arabian tehtaan suunnittelijana ajalla 1962 – 2016.

Jatkamme Eurajoelle Vuojoen Kartanoon lounaalle nauttimaan lähiruokaa, josta kartano on tunnettu. Kuulemme kartanon historiasta ja nykypäivästä.

Pysähdymme Kristiinankaupunkiin katselemaan nähtävyyksiä oppaan johdolla.

Matka jatkuu vihanneksistaan kuuluisaan Närpiöön. Pääsemme tutustumaan Rickard Siggin kasvihuoneisiin. Buffet-illallisen nautimme Linds Kök-kasvihuoneravintolan eksoottisen trooppisessa ympäristössä.  Ruokailun jälkeen ajamme Närpiön keskustan halki ja näemme ainutlaatuiset kirkkotallit, joita on kaikkiaan 150. Vaasassa olemme noin klo 21.00. Majoitumme Original Sokos Hotel Vaakunaan.

25.9. LAUANTAI. Aamiainen. Tutustuminen Merenkurkun saaristoalueeseen, Suomen ainoaan luonnonperintökohteeseen Unescon maailmanperintölistalla.  Ajamme runsaan kilometrin pituisen Raippaluodon sillan päästäksemme Svedjehamnin kalasatamaan. Kävelemme Saltkaretin näköalatornille, joka on suosittu lintujen katselupaikka, muuttoaikana voi nähdä kymmeniä lintulajeja. Maan kohoamisen seurauksena maisema on jatkuvassa muutoksessa, muodostaen kosteikkoja, lampia ja soita lintujen levähdyspaikoiksi. Kahvitauko Berny-kahvilassa.

Seuraavana kohteena on tv-sarjasta tunnettu Strömsö, johon tutustumme paikallisoppaan johdolla. Lounas.

Jatkamme kohti Isokyröä ja vierailemme Kyrö Distillery Company-tehtaalla. Kuulemme tämän kansainvälistä mainetta ja palkintoja niittäneen ruistislaamon perustamisesta ja toiminnasta. Maistiaisten jälkeen paluu hotelliin.

Klo 18.30 kävelemme lähellä sijaitsevaan Vaasan kaupunginteatteriin, jossa näemme uuden upean Katri-Helena-musikaalin.

Väliaikatarjoilu. Paluu hotelliin.

26.9. SUNNUNTAI. Aamiaisen jälkeen opastettu kiertoajelu Vaasassa. Matkalla kohti Helsinkiä pysähdymme Jalasjärvellä Lennol-tehtaanmyymälässä, jossa monenmoista lahjatavaraa ja tekstiiliä odottaa uutta kotia.  Nautimme maittavan maatilalounaan Pihlajan Kevarissa Jalasjärvellä. Ajamme Lempäälään nauttimaan iltapäiväkahvin/teen makean kahvileivän kera. Saavumme Helsinkiin Kiasman pysäkille noin klo 19.30.

Hinta: 695 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 90 €. 

Hintaan sisältyy: bussimatkat, ohjelmassa mainitut ruokailut, majoitus, sisäänpääsymaksut ja opastukset, paikallisoppaiden palvelut.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteiselle.

Varaukset ja tiedustelut

Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi