Matkustusaika
29.09.2018 - 06.10.2018

Matkakohde
Samarkand


Upea syysmatka vie silkin ja sivistyksen tietä tarunomaiseen Khivaan, pyhään Buharaan ja satujen Samarkandiin sekä pääkaupunki Taškentiin. 

Ohjelma:

29.9. Lento klo 13.25 Istanbulin kautta Taškentiin. Majoittuminen hotelliin.

30.9. Aamiainen. Tutustumme Tašhkentin päänähtävyyksiin. Lounas ja illallinen.

1.10. Varhaisaamiainen. Kuljetus kentälle, lento Urgenchiin. Näemme Khivan upeita palatseja ja moskeijoita. Kaupunki oli merkittävä Silkkitien keskuspaikka ja nykyään Unescon maailmanperintökohde. Lounas ja illallinen.

2.10. Aamiainen. Matkaamme bussilla vanhoja karavaaniteitä Kyzylkumin aavikon halki. Retkilounas. Majoitumme Keski-Aasian helmeen, Buharaan. Illallinen.

3.10. Aamiainen. Buhara oli mahtavien samanidien valtakunnan pääkaupunki 800- ja 900-luvuilla. Kaupungissa sanotaan olleen moskeija vuoden jokaiselle päivälle. Kokonaisuus on Unescon maailmanperintökohde. Buhara tunnetaan merkittävistä rakennuksista, taidokkaista käsitöistä ja matoista. Lounas ja illallinen.

4.10. Aamiainen. Vapaa-aikaa ostoksiin Buharassa. Lounaan jälkeen kohti Samarkandia. Matkalla pysähdymme palatsivierailulle. Samarkandissa rakennukset loistavat auringossa turkoosin, sinisen ja keltaisen sävyin luoden taianomaisen tunnelman. Majoittuminen ja illallinen.

5.10. Aamiainen. Tutustumme useisiin nähtävyyksiin. Näemme aikansa parhaimpien arkkitehtien, käsityöläisten ja taiteilijoiden työn tuloksia ainutlaatuisissa rakennuksissa. Lounas ja illallinen.

6.10. Aamiainen. Käynti Shah-i-Zinda-hautausmaalla, jossa muistomerkit kertovat hallitsijoiden suunnattomista rikkauksista. Jatkamme basaariin, joka hurmaa värikkyydellään ja tavarapaljoudellaan. Lounaan jälkeen vapaa-aikaa. Kuljetus asemalle, josta pikajunalla Tašhkentiin. Majoittuminen ja illallinen.

7.10. Aamiainen. Vierailu taidemuseossa, jossa on esillä muun muassa vanhaa venäläistä taidetta Tretjakovin galleriasta. Lounaan jälkeen vuorossa Chorsu-basaari houkutuksineen. Lepoaikaa ja illallinen.

8.10. Kuljetus kentälle. Lento Istanbulin kautta laskeutuu Helsinkiin klo 11.50.

Hinta: 2 380 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 380 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: lennot, verot ja matkustajamaksut, majoitus, kuljetukset, ohjelmassa mainitut ateriat, sisäänpääsymaksut ja paikallisoppaan palvelut.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut:

Liisa Huhtala, liisa.huhtala@etelamatkat.fi, puh. 050 5722197
Matkatoimisto ETELÄMATKAT OY