Lukijamatkat

Matkustusaika
13.07.2021 - 15.07.2021

Matkakohde
Savonlinna


Odotettu oopperateos Kuningas Roger saapuu Savonlinnan Oopperajuhlille Olavinlinnaan. Erikoismatkamme antia ovat lisäksi muun muassa maisemaristeily, taidenäyttely ja tutustuminen Urajärven kartanoon.

OHJELMA:

13.7. Tiistai. Lähtö klo 8.00 Helsingistä Kiasman tilausajopysäkiltä kohti Asikkalaa. Nautimme kahvin/teen ja suolaisen kahvileivän ennen tutustumista Urajärven kartanoon. Von Heidemanin suvulle kuuluneella kartanolla on pitkä ja mielenkiintoinen historia, johon sisältyy niin rakkautta kuin tragediaa. Kartanolla on myös oma kummitus. Lounaan nautimme Kenkäveron herkullisesta noutopöydästä. Jatkamme Punkaharjulle hotelli Kruunupuistoon, majoittuminen ja illallinen.

14.7. Keskiviikko. Aamiainen. Retki Savonlinnaan. Aikaa toriostoksiin ennen taiteilija Jukka Rintalan upeaan pukunäyttelyyn tutustumista kuplivan lasillisen kera. Paluumatkalla hotelliin pysähdymme Kerimäellä, jossa FM Matti Lähesmaa kertoo paikkakunnan ja asukkaiden historiasta. Lounas ja vapaa-aikaa. Lähtö Olavinlinnaan. Bussimatkalla PR-päällikkö Aarno Cronvall kertoo oopperan tarinan ja esittelee illan tähdet. Karol Szymanowskin Kuningas Roger ensiesitettiin 1920-luvulla, ja se tekee nyt voimakkaasti uutta tulemistaan Euroopan näyttämöille. Oopperan tapahtumat sijoittuvat 1100-luvun Sisiliaan. Teoksen musiikkia kuvaillaan runolliseksi. Oopperan jälkeen yöpala hotellissa.

15.7. Torstai. Aamiainen. Lähdemme tutustumaan Punkaharjun Aseman Taidelaiturin näyttelyyn, jossa kesän taiteilijoina ovat Hannu Väisänen, Jukka Vuorisalmi ja Riitta Miettinen. Jatkamme Imatralle, josta lähdemme opastetulle maisemaristeilylle Saimaalle m/s Christina -aluksella. Risteilyn jälkeen lounas Imatran Valtionhotellissa. Paluu Helsinkiin Kiasman pysäkille noin klo 18.15.

Hinta vahvistetaan myöhemmin.
Hintaan sisältyy: oopperalippu A-katsomossa, risteily, majoitus, bussikuljetukset, ohjelmassa mainitut ruokailut ja vierailut.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Varaukset ja tiedustelut:

Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi