Matkustusaika
14.08.2021


Näemme takavarikoitua taidetta Väritetty totuus -näyttelyssä Tampereella ja aitoa kauneutta entisöijän mykistävässä Villa Royalissa Sastamalassa. Pistäydymme myös paikallisissa ostospaikoissa.

Lähtö klo 7.30 Kiasman tilausajopysäkiltä Helsingistä. Aamukahvi/-tee suolaisen kahvileivän kera Janakkalan Linnatuulessa. Matka jatkuu kohti Tampereen Poliisimuseota.

Klo 10.30 opastettu kierros Väritetty totuus -näyttelyssä, johon on koottu muun muassa ”Gallen-Kallelaa”, ”Schjerfbeckiä” ja ”Picassoa”. Monet työt ovat Veli Sepän tekemiä väärennöksiä. Takavarikoidut taulut on tuomittu valtiolle rikoksentekovälineenä.

Klo 12.00 jatkamme kohti Sastamalaa. Nautimme brunssin klo 13.30 tunnelmallisessa Tyrvään Pappilassa. Ruokailun jälkeen käymme 1964 perustetussa Ihanamäen laukkuliikkeessä, jossa ostosmahdollisuus.

Markku Ellala

Klo 15.30 jatkamme Mouhijärvelle ja pistäydymme paikallisessa Herkkujuustolassa ostoksilla.

Klo 16.30 Vierailu Villa Royalissa, joka on sisustustaiteilija ja entisöijä Markku Ellalan kotipalatsi. Sastamalan aurinkokuninkaaksi tituleerattu Ellala on tehnyt unelmistaan totta ja muuttanut entisen koulurakennuksen upeaksi kokonaisuudeksi, josta ei puutu kultaa ja kimallusta. Koti on antiikkia, persialaisia mattoja ja kristallikruunuja pursuava runsaudensarvi. Saleissa on isännän itsensä tekemiä kattomaalauksia sekä hänen keräämiään huonekaluja ja esineistöä. Yksi Villa Royalin aarteista on Egyptin viimeisen kuninkaan Faroukin sohvakalusto. Nautimme kakkukahvit ja kuulemme Markku Ellalalta talon syntyhistoriasta.

Klo 17.45 lähtö kohti Helsinkiä, saapuminen Kiasman tilausajopysäkille noin klo 21.

Hinta: 210 €/hlö. Toimitusmaksu 10€/varaus.

Hintaan sisältyy: kuljetukset tilausbussilla, ohjelmassa mainitut tutustumiskohteet ja ruokailut.

Varaukset ja tarkempi ohjelma:
Etelämatkat 050 572 2197 tai
liisa.huhtala@etelamatkat.fi