Matkustusaika
03.05.2022 - 08.05.2022

Matkakohde
Provence


Timo Hakola tuntee Provensen alueen.

Tällä matkalla poiketaan tutuimmilta poluilta Provencen kiehtoviin kyliin ja mahtaviin maisemiin. Näemme Ylä-Provencen jylhää ja puhuttelevaa vuoristoseutua laventelipeltoineen ja kalliosolineen, sydän-Provencen toinen toistaan suloisempia pikkukyliä ja rannikon viehättäviä pikkukaupunkeja. Matka antaa käsityksen Provencen maisemien uskomattomasta värikkyydestä, alueen ikivanhoista perinteistä ja maukkaasta keittiöstä. Vaihdamme majapaikkaamme päivittäin, mikä mahdollistaa sen, että näemme Provencen hyvin laajasti emmekä aja koskaan samoja reittejä edestakaisin. Matkanjohtajana ja oppaana toimii Timo Hakola.

Alustava matkaohjelma:

31.8. Tourtour ja Moustiers-Sainte-Marie
Finnairin lento klo 8.15 Nizzaan. Jatkamme bussilla Les Arcs sur Argensin keskiaikaiseen kylään. Vierailemme pittoreskissa Tourtour’ssa, joka on valittu ”yhdeksi Ranskan kauneimmista kylistä”. Jatkamme matkaa Moustiers-Sainte Marie’n vuoristokylään Verdonin kanjonin laitamille. Majoittuminen ja ilta vapaa.

1.9. Ylä-Provencen sydämessä
Aamiainen. Aamiaisen jälkeen tutustumme Moustiers-Sainte-Marien kylään ennen kuin jatkamme matkaa Riez’n pikkukaupunkiin, jossa keskiviikkoaamuisin järjestetään provencelaiset markkinat. Ajamme Gréoux les Bains’in viehättävään pikkukaupunkiin, jossa on vapaata aikaa lounastaa. Tauon jälkeen ajamme laventelipelloistaan kuuluisan (ei kukassa syyskuussa) Valensolen tasangon kautta eleganttiin Lourmarin’in kylään, jossa majoittuminen ja illallinen

2.9. Luberonin provencelaiskylät
Aamiainen. Aamulla tutustumme punaisen okran väriseen Roussillonen kylään ja vierailemme entisissä okrakaivoksissa. Jatkamme matkaa Fontaine de Vauclusen mystisen kiehtovaan kylään, jossa lähteen vesi virtaa 230 m korkealta kalliolta. Lounas.
Coustellet’ssa tutustumme laventelimuseoon ja jatkamme antiikkimarkkinoistaan tunnettuun Isle-sur-la Sorguen pikkukaupunkiin. Majoittuminen ja ilta vapaa.

3.9. Châteauneuf-du-Pape ja Point du Gard -akvedukti
Aamiainen. Vierailu Chateau Montfaucon-viinitilalla, jossa maistelemme tilan viinejä suomalaisen kreivitäromistajan Mari de Pinsin johdolla. Jatkamme retkeä Châteauneuf-du-Papen kylään, jossa nautimme lounaan.

Lounaan jälkeen ajamme mahtavalle Pont du Gard – akveduktille, joka toimi myös tullisiltana. Tämä roomalaisten rakennuttama akvedukti on yksi Ranskan suosituimia nähtävyyksiä ja on Unescon maailmanperintölistalla. Ajamme Arlesiin, ”Provencen Roomaan” ja majoitumme.

4.9. Trubaduurien Baux-de-Provence ja Van Goghin Saint Remy-de-Provence
Aamiainen. Päivän ensimmäinen vierailukohde on Castellasin oliiviöljypuristamo. Täältä jatkamme Les Baux-de-Provencen kalliokaupunkiin, jossa aikaa lounastaa. Alue oli asuttu jo kivikaudella ja myöhemmin alueella on asunut kelttejä. Kaupunki alkoi kehittyä vasta Les Bauxin kreivien kaudella, jotka asettuivat 900-luvulla Les Bauxin kalliokohouman kohdalle. 1100 –luvun alussa kaupunki soti Barcelonan kreivejä vastaan, sota ei kuitenkaan estänyt kaupungin taloudellista ja kulttuurillista nousukautta. Kaupunki päätyi Ranskalle muun Provencen kanssa vuonna 1481. Värikkäiden vaiheiden jälkeen kaupunki alkoi elpyä matkailun myötä ja se on nykyään virkeä käyntikohde.

Lähdemme kohti Aix-en-Provencea ja matkalla pysähdymme Saint Paul de Mausolen luostarissa ja parantolassa, jossa Vincent Van Gogh oli potilaana sen jälkeen, kun hän oli leikannut korvansa. Luostari on romaanisen taiteen todellinen mestariteos kauniine puutarhoineen. Paikka toimii edelleen parantolana. Yleisölle avoimissa tiloissa voidaan nähdä mm. huone, jossa Van Gogh asui sekä portaiden yläpäästä näkyvä viljapelto, jota hän maalasi.
Aix-en Provenceen saavuttua majoittuminen.

5.9. Rannikon elegantit pikkukaupungit Bandol ja Port Grimaud
Aamiaisen jälkeen lähdemme ajamaan kohti Nizzaa pysähdellen rannikon upeissa kaupungeissa, kuten Bandol, jossa nautimme lounaan. Ennen kentälle saapumista näemme vielä ”Rivieran Venetsian” Port Grimaud’n.  Klo 20:30 Finnairin lento lähtee Nizzasta ja saapuu Helsinkiin klo 00:45 (6.9.).

Hinta 1745 €*/henkilö/2h huoneessa. Yhden hengen huoneen lisämaksu 320 €*.
(*sitoumuksetta)

Hintaan sisältyy: lennot, kuljetukset, majoitukset, ohjelmassa mainitut ruokailut, sisäänpääsymaksut, verot ja matkustajamaksut

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Lisätiedot ja varaukset

Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy
info@resviaria.com tai Jaana Sinisalo p. 050 354 3063
www.resviaria.com