Lukijamatkat

Matkustusaika
13.09.2020 - 18.09.2020

Matkakohde
Heviz


HUOM! Matka siirretty kesään 2021. Hévízin pikkukaupunki sijaitsee vain muutaman kilometrin päässä Keski-Euroopan suurimmasta järvestä Balatonista. Ensimmäiset tiedot paikalla sijainneesta kylpylästä ovat 1300-luvulta, mutta viimeaikaiset kaivaukset ovat osoittaneet jo roomalaisten harjoittaneen alueella kylpylätoimintaa. Hévízin ainutlaatuinen termaalijärvi ja kaupungin rauhallinen ilmapiiri luovat unohtumattomat puitteet hemmotteluloman viettoon.

Matkan aikana tutustumme myös lähialueen nähtävyyksiin. Näemme perinteisen hevosshown Rádpusztassa, tutustumme Festeticsin palatsiin Keszthelyssä ja ihailemme Tihanyn niemimaan maisemia. Vierailemme myös Hernyákin perheen viinitilalla, jossa maistelemme tilan viinejä.

Ohjelma

13.9. Sunnuntai. Finnairin lento lähtee klo 09:35 ja saapuu Budapestiin 10:55 paikallista aikaa. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa kentän tuloaulassa. Bussikuljetus Budapestin keskustaan, jossa nautimme lounaan Venhajo-ravintolalaivassa. Lounaan jälkeen lyhyt panoraamakierros Budapestissa, jonka jälkeen jatkamme Hévíziin (ajomatka n. 193 km). Majoittuminen ja tutustumiskierros hotellissa. Klo 19:00 illallinen hotellissa.

14.9. Maanantai.Buffetaamiainen, jonka jälkeen lyhyt kävelykierros Hévízissä. Loppupäivän voit viettää Hévízin termaalijärvellä, kierrellä Hévízin keskustassa tai rentoutua kylpylän hoidoissa (hoidot lisämaksusta). Lootuskukkien peittämä Hévízin järvi on maailman toiseksi suurin lämminvetinen järvi, jonka kraaterin syvyys on 36 metriä. Järven rikkipitoinen vesi on n. 30C ja sopii erinomaisesti liikuntaelinten sairauksien sekä lihasjännitysten hoitamiseen. Jos sinulla on jokin muu sairaus, tarkistathan lääkäriltäsi termaalivesihoidon soveltuvuuden. Klo 19:00 illallinen hotellissa.

15.9. Tiistai. Dotto-minijunakierros ja termaalijärvi
Buffetaamiainen, jonka jälkeen n. klo 10:00 lähdemme dotto-minijunalla Egregyn viinikylään. Dotto-juna on Hévízissa osa julkista liikennettä. Noin tunnin mittaisen junakierroksen jälkeen pysähdymme viinikellareistaan kuuluisaan Egregyn kylään ja teemme pienen kävelykierroksen. Kierroksen päätyttyä on mahdollisuus joko kävellä (n. 25 minuuttia) tai palata dotto-junan kyydissä takaisin hotellille. Iltapäivä omaa aikaa, mahdollisuus käydä Hévízin termaalijärvessä. Klo 19:00 illallinen hotellissa.

16.9. Keskiviikko. Keszthely Festetics -palatsi ja Rádpuszta hevosshow
ABuffetaamiainen. Aamupäivä vapaata, jolloin aikaa käydä Hévízin termaalijärvessä tai ottaa kylpylähoitoja (hoidot lisämaksusta).
Klo 14:00 lähdemme bussilla Balaton-järven rannalla lähellä Heviziä sijaitsevaan Keszthelyn kaupunkiin, jossa tutustumme Festeticsin palatsiin. Palatsin rakentaminen aloitettiin vuonna 1745 ja osa sen huoneista on muutettu museoksi.
Jatkamme Rádpusztaan katsomaan perinteistä pienimuotoista hevosshow’ta. Esityksen jälkeen ajelemme hevosvankkureilla ja nautimme perinteisen unkarilaisen illallisen sekä kuulemme mustalaismusiikkia. Paluukuljetus hotelliin.

17.9. Torstai. Buffetaamiainen. Vapaapäivä omatoimiselle ohjelmalle, jolloin voi käydä Hévízin termaalijärvessä, nauttia kylpylän hoidoista (hoidot lisämaksusta) tai viettää aikaa Hévízin keskustassa. Klo 19:00 illallinen hotellissa.

18.9. Perjantai. Tihanyn niemimaa ja Hernyákin perheen viinitila
Buffetaamiainen. Klo 09:00 kirjaudumme ulos hotellista ja otamme matkatavarat mukaan. Ajamme Tihanyn niemelle, joka poikkeaa alueen muusta maisemasta jyrkkine metsäpeitteisine rinteineen. Tihanyn niemi kurottuu Balaton- järveen ja vain pieni salmi erottaa vastarannat toisistaan. Niemen korkeimmalla kohdalla kohoava luostarikirkko näkyy kaikkialle ympäristöön. Tihanyn kukkulalta saamme ihailla avautuvaa järvimaisemaa.
Jatkamme matkaa kohti Budapestia ja pysähdymme Etyekin kylässä sijaitsevalla Hernyákin perheen viinitilalla. Hernyákin pariskunnalle viininviljelijän ammatista on muodostunut kutsumus ja elämäntapa, joka antaa tilaa myös luovuudelle. Lászlón ja Valin viinintuotantometodeissa nykyaika kietoutuu onnistuneesti yhteen vanhojen perinteiden kanssa. Hernyákin tilan viinejä löytyykin Unkarin tasokkaimpien ravintoloiden viinilistoilta. Maistelet tilan viinejä ja nautit keittolounaan sekä paikallisten tuottajien juustoja ja leikkeleitä. Lounaan jälkeen kuljetus Budapestin lentokentälle, josta Finnairin lento lähtee klo 19:00. Helsinkiin saavumme klo 22:20.

Hinta: 1 215 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 180 €.

Hintaan sisältyy:

  • suorat lennot Finnairin reittivuoroilla Helsinki – Budapest – Helsinki
  • lentokenttämaksut
  • 5 yön majoitus yhden tai kahden hengen huoneessa Palace-hotellissa
  • matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja retket sisäänpääsymaksuineen
  • suomenkielisen oppaan palvelut matkaohjelman mukaisesti
  • 5 aamiaista, 2 lounasta, 5 illallista ja 1 viininmaistiaiset
  • sisäänpääsy Hévízin termaalijärvelle 4 päivänä (3 tuntia/päivä)
  • Hotelli Palacen kylpyläosaston käyttö (sauna, jacuzzi, allas, höyrykylpy)

Mahdollisuus ostaa edullinen hoitopaketti, tiedustele matkatoimistosta.

Lisätiedot ja varaukset:

OK-Matkat: 09 2510 2050 tai myynti@okmatkat.fi tai www.okmatkat.fi