Matkustusaika
24.07.2020 - 26.07.2020

Matkakohde
Savonlinna


HUOM! Matka siirretty 23.-25.7.2021! Upea ääninen ja räiskyvä oopperadiivamme Karita Mattila viettää 60-vuotisjuhlaansa suuressa gaalakonsertissa rinnallaan Oopperajuhlaorkesteri ja kapellimestari Hannu Lintu. Ikimuistoisa konsertti on huikea elämys kuten myös kesämatkamme muu kulttuurianti.

Ohjelma:

24.7. Perjantai.  Klo 8.00 lähtö Kiasman tilausliikenteen pysäkiltä kohti Imatraa. Jaloittelu- ja kahvitauko lähellä Kouvolaa.  Saapuminen Imatran Valtionhotelliin, jossa lounas linnan noutopöydästä. Lounaan jälkeen opastettu maisemaristeily M/s Christina-aluksella. Kuulemme eteläisen Saimaan Saimaa-Geopark-projektista joka avaa uudella tavalla laajan järvialtaan geologiaa, luontoa ja ihmiselämää. Jatkamme matkaa Punkaharjun Aseman Taidelaiturin näyttelyyn. Kohotamme maljan komean asemarakennuksen uudelle elämälle ja näyttelyn taiteilijoille jotka ovat Hannu Väisänen, Janne Rahunen, Jukka Vuorisalmi ja Riitta Miettinen. Majoittuminen Hotelli Kruunupuistoon, illallinen.

25.7. Lauantai.  Aamiainen. Lähdemme katsomaan Savonlinnan torielämää ja vierailemaan muotisuunnittelija Jukka Rintalan kesänäyttelyssä. Esillä olevat puvut ovat tuttuja televisiosta ja lehtikuvista. Nautimme lasillisen kuplajuomaa Jukan seurassa. Paluumatkalla hotelliin pysähdymme Kerimäellä kuullaksemme FM Matti Lähesmaan ikimuistoiseen tyyliin kertomia tarinoita paikkakunnan asukkaista ja historiasta. Lounas hotellissa ja vapaa-aikaa. Klo 17.15 lähdemme kohti Savonlinnaa ja virittäydymme konsertin tunnelmiin jo matkalla, kun Oopperajuhlien Pr-päällikön Aarno Cronvall kertoo meille esiintyjästä ja konsertin sisällöstä. Paluu hotelliin ja oopperayöpala.

26.7. Sunnuntai.   Aamiainen. Suuntaamme kohti Tertin kartanoa, jossa nautimme lounaan kartanon kuuluisasta yli 50 lajia sisältävästä herkkupöydästä. Jatkamme Mäntyharjulle Taidekeskus Salmelaan. Oppaamme perehdyttää meidät kesänäyttelyn taiteilijoihin ja heidän töihinsä. Nautimme kahvin/teen ja leivonnaisen ennen paluumatkaa Kiasman pysäkille Helsinkiin, jonne saavumme noin 19.45.

Hinta: 895€ /hlö, 2 hh, lisämaksu 1 hh 100 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.
Hintaan sisältyy: Karita Mattilan gaalakonsertti A-katsomo, matkat tilausbussilla, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, sisäänpääsyt vierailukohteisiin, risteily.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut:

Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi