Matkustusaika
20.10.2018 - 25.10.2018

Matkakohde
Nizza


Nizza on monelle tuttu, vai onko sittenkään? Ihastuttava ilmastoltaan ja tyylikäs ulkoasultaan oleva kaupunki avaa tällä matkalla portteja ja ovia, jotka muutoin eivät aukene.

Nizzan salaisuuksiin johdattaa Timo Hakola. Matkaemäntänä toimii Tuula Kanninen.

Alustava matkaohjelma:

20.10. lauantai Saapuminen Nizzaan.
Bussikuljetus hotelliin ja majoittuminen. Tervetuloillallinen.

21.10. sunnuntai HUVILOIDEN COTE D’AZUR
Aamiainen. Retki ihastuttaviin huviloihin, sillä huviloistahan Cote D’Azurilla on kyse. Käymme pankkiirisuvun Rothschildin huvilassa ja sen ihastuttavassa puutarhassa sekä hämmästyttävissä huoneissa. Vaaleanpunainen Villa Ephrussi de Rothschild on Béatrice de Rothschildin vuonna 1912 rakennuttama hurmaava huvila, jonne hän intohimoisesti keräsi taide-esineitä ja arvohuonekaluja. Lounaan jälkeen vierailemme Villa Kerylos’ssa, jonka rakennutti Théodore Reinach vuonna 1908. Hän oli kiinnostunut kreikkalaisesta mytologiasta ja luksushuvila onkin rakennettu antiikin Kreikan tyyliin. Paluukuljetus takaisin Nizzaan.

22.10. maanantai CAGNES SUR MER
Aamiainen. Tänään teemme retken Ranskan Rivieran rantakaupunkiin Cagnes-sur-Mer’n vieraillaksemme hieman harvinaisemmilla tutustumispaikoilla. Cagnes-sur Mer on tunnettu taiteilijoiden suosimana paikkana. Kaymme Grimaldin linnassa, jossa on Suzy Solidorin, kuulun laulajattaren muotokuvakokoelma. Hän maalautti itsestään kuvia aikansa merkittävimmillä taiteilijoilla. Käymme myös taidemaalari Renoirin kotimuseossa. Se on oliivilehdon ympäröimä huvila, jossa impressionistimestari Renoir eli elämänsä viimeiset vuodet. Lounas paivan aikana.

23.10. tiistai JEANNE D’ARCIN KIRKKO JA NOTRE-DAME-AUXILIATRICE
Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla Nizzan pohjoisosan, jossa vierailemme Jeanne d’Arcille eli Orlèansin neitsyelle omistettuun kirkkoon. Kirkko edustaa varhaisinta betoniarkkitehtuuria 1930-luvun alusta ja on kuuluisa huomiota herättävästä arkkitehtuuristaan. Poikkeukselliseksi kirkon tekee sen hohtavan valkoiseksi maalattu ulkokuori yhdistettynä esteettiseen suunnitteluun ja muotoihin. Kirkon näyttävä kellotorni kohoaa 65 m korkeuteen ja sen kolme suurta pilarien tukemaa kupolia on vuorostaan tuettu kahdeksalla pienemmällä kupolilla, mikä luo monumentaalisen vaikutelman kirkon sisälle. Lounaan jälkeen ajamme Don Boscon aukiolle Notre Dame des Auxiliaires kirkkoon, joka on huima neobysanttilainen rakennus. Se on ensimmäinen Ranskaan rakennettu salesiaanien kirkko. Salesiaanit on katolilainen sääntökunta, jonka perusti italialainen pappi Giovanni Bosco 1800-luvulla. Kirkon sisustus on silmiinpistävä ja se johtuu taidemaalari Eugene Doucetistä, joka maalasi seinien värikkäät frescot sekä koristeli katon koboltin sinisellä ja kullalla.

24.10. keskiviikko VELJESKUNTIEN KAPPELI, KRYPTA ja LÄKSIÄISILLALLINEN
Aamiainen. Tänään teemme kävelykierroksen Nizzan Vanhassakaupungissa ja tutustumme kaupungin fantastiseen barokkimaailmaan Nizzan keskiaikaisten veljeskuntien kappeleiden kautta. Vierailemme Garibaldi aukiolla sinisten veljeskunnan kappelissa. Vierailu mustien veljeskunnan kappelissa Cours Saleyalla vahvistuu huhtikuussa (kappeli on parhaillaan remontissa ja valmistuminen selviää kevään aikana). Päivän aikana käymme myös Nizzan arkeologisessa kryptassa. Kun Nizzaan rakennettiin raitiovaunutietä, löydettiin maan alta vanha jokisatama linnoituksineen. Nyt Nizzan keskusaukion alapuolella on suunnaton arkeologinen halli. Iltapäivällä vapaata aikaa. Läksiäisillallinen maineikkaan Negresco hotellin Brasserie La Rotonde ravintolassa. Karusellin tunnelmaan sisutettu pyöreä ravintolasali on kuin värikäs karamelli.

25.10. torstai CASTEL CREMATIN VIINITILA
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Ajo San Romaniin, Nizzan viinialueelle. Nizza on tosiaan ainut Ranskan kaupunki, jossa kaupungin alueella tehdään laatuluokiteltua viiniä. Ajamme Cascade Canal de Gairautin putousten kautta Castel Crematin viinitilalle, jossa tutustumme tilan toimintaan ja maistamme tilan viinejä. Lounaan jälkeen kuljetus Nizzan lentoasemalle.
Klo 19:10 Norwegianin lento lähtee Nizzasta ja saapuu Helsinkiin klo 23.25.

Hinta 1470 €/hlö kahden hengen huoneessa.
Yhden hengen huoneen lisämaksu 275 €.

Hintaan sisältyy:
– Norwegianin lennot Helsinki – Nizza – Helsinki
– viiden yön majoitus Grimaldi hotellissa
– matkaohjelaman mukaiset kuljetukset ja retket
– matkaohjelma mukaiset ateriat (5 aamiaista, 4 lounasta ja 2 illallista ruokajuomin, viininmaistiaiset)
– sisäänpääsymaksut Villa Ephrussi de Rotschild, Villa Kérylos, Chapelle de la Miséricorde, Chateau Grimaldi, Renoir museo ja arkeologinen krypta.
– lentokenttämaksut ja paikalliset verot, arvonlisävero

Lisätiedot ja varaukset

Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy
info@resviaria.com, puh. 050 354 3063/ Jaana Sinisalo tai 0440 477 070
www.resviaria.com