Lukijamatkat

Matkustusaika
11.09.2019 - 17.09.2019

Matkakohde
Kreeta


Pyöräilymatka Kreetalla tutustuttaa kreetalaiseen elämänmenoon ja paikallisiin tapoihin saaren huikeissa maisemissa. Appelsiinilehtojen ja hedelmätarhojen tuoksu, vuoristomaisemat, idylliset kylät ja maalaismaisemat tekevät pyöräilyretkistä unohtumattomia. Pyöräreittien päivittäinen pituus on n. 20 km ja reittien taso on helppo tai helpohko. Oma huoltoauto seuraa perässä ja sen kyytiin pääsee retken aikana.

Alustava matkaohjelma:

11.9. keskiviikko
Kokoontuminen ja lähtöselvitys Helsinki – Vantaan lentoasemalla.
Klo 15:45 Finnairin lento Helsingistä Haniaan.
Klo 19:40 Saapuminen Hanian kentälle, jossa suomenkielinen opas on ryhmää vastassa. Kuljetus Plataniakseen, n. 25 km päähän Hanian lentoasemalta. Majoittuminen.
Puolihoitoillallinen hotellissa.

12.9. torstai Pyöräretki appelsiinilaaksoon
Aamiainen hotellilla. Pyöräretki alkaa rehevästä Mesklan laaksosta, kauniin Mesklan kylän kirkon pihasta, jota reunustavat valtavat plataanipuut. Reitti johdattelee meidät kohti Kreetan Edenin puutarhoja, jossa kasvaa runsaasti mm. viiniköynnöstä, karhunmarjaa sekä appelsiini-, sitruuna-, viikuna-, persimoni- ja avokadopuita. Ajamme läpi tuoksuvan appelsiinilaakson, joka on yksi Kreetan suurimpia appelsiinin viljelyalueita. Päivän aikana opitaan sitrushedelmien viljelystä, sadonkorjuusta kuin markkinoinnistakin. Appelsiini- ja avokadoviljelmien keskellä on viehättävä, makeavetinen pieni Agian lampi, joka on kuuluisa lammella pesivistä muuttolinnuistaan ja on merkittävä luonnonsuojelukohde läntisellä Kreetalla. Ohitamme useita ihastuttavia maalaiskyliä ja pidämme lounastauon Koufoksen kylässä. Paluukuljetus hotelliin.
Puolihoitoillallinen hotellissa.

13.9. perjantai Aikamatka Kreetan maaseudulla.
Aamiainen. Kuljetus Nea Roumatan kylään valkoisten vuorten juurelle. Pyöräreitti laskettelee läpi kastanajapuumetsikön kohti Dereksen kylää, jossa saamme kosketuksen alkuperäiseen kreetalaiseen maalaiselämään. Tauolla ainutlaatuisessa paikalliskahvilassa kuulet kreetalaisista ja heidän elämäntavoistaan tarkemmin. Dereksen kylästä lyhyen pyöräilymatkan jälkeen kohtamme aivan toisenlaisen maailman. Bysanttilaisen ajan aristokraattien salaisuudet, venetsialaiset valloittajat ja turkkilainen haaremi heräävät henkiin unohdetussa Castellon linnoituksessa. Tunne ympäristön rauha pyöräillessäsi maalaismaisemissa ohittaen maatilojen eläinten kuten kanojen, kalkkunoiden, lampaiden, vuohien ja aasien seuratessa hämmästyneinä matkaamme. Kaartaessamme ohi muhkuraisten oliivipuiden, ja tuoksuvien appelsiinitarhojen saavutamme pohjoisrannikon ja Tavronitiksen kylän. Lounastauko retken aikana. Paluukuljetus takaisin hotelliin.
Puolihoitoillallinen hotellissa.

14.9. lauantai Länsi-Kreetan jylhät maisemat
Aamiainen. Tämän päivän reitti paljastaa Gaian, Kreetan äitimaan, ainutlaatuiset aarteet. Päivän ensimmäisellä pyöräilyosuudella nautimme karuista vuoristomaisemista ja hopeanharmaina pehmeästi levittäytyvistä oliiviviljelmistä pienten asutusalueiden keskellä. Koskemattomassa Noxian kylässä oivallat kuinka vuosituhansia vanha taidekeramiikka, palanut savi, on muovautunut taitavien ihmisten käsissä. Mestari Panajotiksen pajassa saat itsekin halutessasi pyöräyttää dreijaa. Paikalliskahvilassa ei ole tarjolla ainoastaan virvokkeita janoisille pyöräilijöille, mutta myös välähdyksiä maanviljelijöiden arjesta. Mahdollisuus uimataukoon Nopigian kylässä, Kreetan meren aalloissa. Viimeiset 12 km vie meidät Rodopoun niemimaalle. Korkealla Kreetan meren yläpuolella, Afratan kylässä, nautimme päivän lounaan terassilla (omakustanteinen) josta avautuu upeat näkymät pohjoisrannikolle aina Haniaan ja sen takana häämöttävälle Akrotirin niemimaalle asti. Lounaan jälkeen jatkamme matkaa laskeutuen mutkaista tietä vastustamattoman huikeissa maisemissa alas Kolimbarin pieneen kalastajakylään. Kuljetus takaisin hotelliin.
Puolihoitoillallinen hotellissa.

15.9. sunnuntai Viileiden lähteiden myytti
Aamiainen. Tämä hieman haastavampi pyöräilyreitti tutustuttaa sinut Kreetan salaisiin ihmeisiin. Lähtöpaikkana on unelias venetsialaisajan asutuskeskus Vafeksen kylässä. Kävellessä kylän kapeilla kujilla voit aistia menneen ajan henkeä ja venetsialaisajan glamouria ennen kuin tutustumme paikalliseen oliiviöljyn valmistukseen. Pieni oliiviöljypuristamo tarjoaa tuulahduksia antiikin ajoilta sekoittuen nykypäivän tekniikkaan. Pyöräilyosuuden lähtöpaikalta avautuu laajat näkymät Valkoisille vuorille ja Madareksen hedelmällisille juurille. Ensimmäisten kilometrien aikana ajamme läpi oliiviviljelysten, viikuna-, mulperi- ja mantelipuiden sekä jättiläiskokoisten tammien katveessa. Vrisseksen kylän jälkeen tie kuljettaa meidät viileään ja hiljaiseen sypressimetsään, joka on yksi Kreetan viimeisimpiä alemman vyöhykkeen metsiä. Keskellä metsikköä pysähdymme pienessä kappelissa, joka on pyhitetty pyhälle lähteelle, kaiken vihreän elämänantajalle. Seuraavaksi nautimme tuulenvireestä ja pitkästä alamäkiosuudesta kunnes saavumme Styloksen kylään, jossa pidämme levähdystauon valtavan eukalyptyspuun varjossa. Virkistävän tauon jälkeen olemme valmiita seuraavaan seikkailuosuuteen. Seuraamme Koiliaris-jokea kohti pohjoisrannikkoa ja saavumme subtrooppiselle alueelle, jossa meitä ympäröi appelsiini- sitruuna- ja avokadopuut. Pyöräilyosuus päättyy hienohiekkaiselle Kyani Akti -rannalle, jossa uintimahdollisuus. Paluukuljetus hotelliin.
Puolihoitoillallinen hotellissa.

16.9. maanantai Vapaapäivä
Aamiainen. Päivä aikaa omatoimiselle ohjelmalle ja rentoutumiseen uima-altaan äärellä.
Puolihoitoillallinen.

17.9. tiistai
Aamiainen ja huoneiden luovutus. Kuljetus Hanian lentoasemalle.
Klo 10:55 Finnairin lento lähtee kohti Helsinkiä, jonne saapumisaika on 14:50.

Hinta

(min. 15 matkustajaa)
1 530 €/hlö/ kahden hengen huoneessa

Yhden hengen huoneiston lisämaksu 245 €.

Hintaan sisältyy

 • Finnairin lennot Helsinki – Hania – Helsinki
 • kuuden yön majoitus Atrion hotellissa
 • lentokenttäkuljetukset Kreetalla
 • 6 aamiaista, 6 illallista
 • pyöräretkipäivien bussikuljetukset hotellilta lähtöpisteeseen ja päätöspisteestä hotellille
 • maastopyörän ja kypärän vuokra pyöräretkelle
 • ammattitaitoinen pyöräilyopas ja suomenkielinen opastus retkillä
 • matkanjohtajan palvelut
 • lentokenttämaksut, paikalliset verot ja arvonlisävero

Hintaan ei sisälly

 • muut ateriat
 • ruokajuomat
 • matkavakuutus **liikuntamatkoilla pakollinen**
 • muut aktiviteetit kuin ohjelmassa mainittu
 • juomarahat

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Lisätiedot ja varaukset:

Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy, info@resviaria.com, www.resviaria.com ja puh. 0440 477 070