Matkustusaika
11.09.2022 - 16.09.2022


Syksyn pyöräilymatkan kohteena on Flanderin alue Belgiassa. Majoittuminen koko matkan ajan on ihastuttavassa Brüggen kaupungissa, josta käsin teemme pyöräretkiä eri puolille Flanderia. Alue soveltuu erinomaisesti pyöräilyloman kohteeksi tasaisen maastonsa takia. Pyöräilykilometrejä ei kannata säikähtää, sillä retket tehdään sähköpyörillä. Tällä matkalla nähdään historiallisen Brüggen lisäksi kanaaleja, poldereita, Belgian rannikkoaluetta pitkine hiekkarantoineen, kaunista arkkitehtuuria ja historiallisia pikkukaupunkeja. Matkaemäntänä Tuula Kanninen ja suomenkielisenä pyöräilyoppaana Eija Petäjäniemi.

Alustava matkaohjelma:

11.9. sunnuntai Tervetuloa Brüggeen

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Klo 09:10 Lähtö Finnairin lennolla Brysseliin, jonne saapuminen klo 10:45 paikallista aikaa. Aikaero Suomeen on -1 tunti. Lähtö tilausbussilla kohti Brüggen kaupunkia, jonne matkaa on noin 100 kilometriä. Brüggeen saavuttua jätämme matkatavarat hotelliin ja nautimme lounaan.

Lounaan jälkeen lähdemme tutustumaan kaupunkiin ja sen nähtävyyksiin kävelykierroksella. Brüggeä pidetään Euroopan keskiaikaisimpana kaupunkina. Romanttisten kanaalien yllä roikkuvat hopeapajut ja kujia päällystävät mukulakivet. Kaupunki on onnistunut säilyttämään keskiaikaisen luonteensa vilkkaiden ostoskatujen ja nykyaikaisen menon rinnalla. Kaupungin ydin on Keskusaukio, Markt-tori, jota hallitsee 84 m korkea kellotorni Belfry. Kävelykierroksen jälkeen lähdemme puolen tunnin kanavaristeilylle.

Majoittuminen hotelliin viideksi yöksi. Ryhmäläisille on varattu sähköpyörät ja pyörät tuodaan hotellille sunnuntai-iltana, jolloin niitä on mahdollisuus testata.

Hotelli NH Brugge **** (paikallinen luokitus) Boeveriestraat 2, Brugge

Hotelli sijaitsee entisessä luostarissa vastapäätä konserttitaloa, Brüggen historiallisen keskustan alueella. Hotellissa on lämmin maalaismainen sisustus. Markt-aukio ja Brüggen historiallisen keskustan muut kohteet ovat kilometrin säteellä hotellista. Hotellissa on baari, aamiaishuone, kuntosali, puutarhaterassi, pyörävarasto. Huoneissa on kylpyhuone, hiustenkuivain, ilmastointi, talletus, tv, kahvi/teenkeitin, silitysrauta/-lauta, minibaari.

https://www.nh-hotels.com/hotel/nh-brugge

12.9. maanantai De Haan

Tänään pyöräilemme Flanderin kauneimpaan rannikkokaupunkiin De Haaniin. Lähdemme hotellilta pyörillä ja saavumme Brugge-Zeebrugge kanavalle, jota myötäillen pyöräilemme kohti Lissewegin kylää. Lisseweg on pieni, viehättävä ja romanttinen polderkylä lähellä rannikkoa, jossa aika tuntuu pysähtyneen. Polder tarkoittaa kuivatettua maa-aluetta, joka on ympäröivää vesialuetta matalammalla ja erotettu valleilla. Ihastuttava Lisseweg on tyypillinen flaamilaiskylä; keskustaa halkova kanava, valkoiseksi maalatut talot ja laajat pellot. Kylän maisemaa hallitsee tiilikirkko, jossa pysähdymme katsomassa kauniista veistoksellista kattoparvea ja saarnastuolia.

Lissewegistä retki jatkuu rannikolle Blankenbergin ja Wenduinen kautta De Haaniin. Kaupungin historiallista aluetta koristavat Belle epoque -aikakauden huvilat. Kuningas Leopold II oli henkilökohtaisesti mukana rakentamassa kaupunkia. Jokaisella rakennuksella on oma historiansa ja tänne Albert Einstein tuli lepäämään juuri ennen toista maailmansotaa. Mahdollisuus käydä uimassa. De Haanista lähdemme pyöräilemään Stalhillen kautta takaisin Brüggeen. Lounas retken aikana.

Päivän pyöräilymatkan pituus 49 km.

13.9. tiistai Damme ja Knokke

Lähdemme pyörillä hotellista ja jätettyämme Brüggen keskustan taaksemme, pyöräilemme kuvankauniita teitä pitkin ja kanavia myötäillen Dammeen. Postikorttimaisen kaunis pikkukaupunki on entinen linnoituskaupunki, jonka linnoituksista on vielä rauniot näkyvissä. Pyöräretkellä pysähdymme ihastelemaan keskiaikaista kaupungintaloa, keskustan vanhaa gootti- ja renessanssiarkkitehtuuria ja Schellen komeaa tuulimyllyä.

Dammesta jatkamme matkaa kanavia myötäillen ja Hoeken pikkukaupungin kautta rajan toiselle puolelle Hollannin Sluisiin. Sluis on Flanderissa tunnettu kauppakaupunki. Täällä kaupat ovat kiinni ainoastaan jouluna ja uutena vuotena. Pysähdyksen aikana voi maistaa tyypillistä hollantilaista Bessengeneveriä, herukkalikööriä. Lounastamme Sluississa ja lähdemme paluumatkalle Damse Vaartin kanavaa mukaillen, osittain samaa reittiä kuin tulomatkalla.

Päivän pyöräilymatkan pituus n. 40 km.

14.9. keskiviikko Malen luostari – Bulskampveld – Gentin kanava

Päivän reittimme suuntautuu sisämaahan, Brüggesta kaakkoon, Bulskampveldin alueelle. Ensin pyöräilemme Malen luostarille, joka toimi aikoinaan Flandersin kreivien linnana. Linna juontaa juurensa 800 -luvulle, jolloin se rakennettiin suojaamaan Brüggen aluetta viikingeiltä. 1300 -luvulla linnasta tuli Flandersin kreivien hovina. Linnan viimeisin aatelisomistaja paroni Gilles de Pelichy luovuttu linnan St. Trudon luostarin nunnille. Toisen maailmansodan jälkeen linna kunnostettiin perusteellisesti. Nykyään linna toimii edelleen luostarina. Mahdollisuus käydä luostarin sisällä vahvistuu vasta lähempänä matkaa covid-19 tilanteen mukaan.

Luostarilta pyöräilemme Oedelemin ja Beernemin pikkukylien kautta Bulskampveldin puistomaisiin maisemiin, jota hallitsevat metsät ja kartanot.

Takaisin Brüggeen pyöräilemme Gentin kanavaa seuraillen. Lounas päivän aikana.

Päivän pyöräilymatka 49 km.

15.9. torstai Torhout ja d’Aertrycken linnan puutarha

Brüggesta lounaaseen suuntaava pyöräilyreitti tarjoaa mielenkiintoisia linnapuistoja, lampia, niittyjä ja metsiä sekä Flandersin alueen vanhimman kaupungin Torhoutin. Pyöräilemme Brüggestä ensin d’Aertrycken linnalle, jonka puistossa nautimme pic-nic eväät. Upea d’Aertrycken satulinna on varattavissa kokous- ja juhlatilaisuuksiin, joten näemme sen ulkoapäin. Linnan puistosta jatkamme pyöräilyä kohti Torhoutin pikkukaupunkia. Näemme Torhoutin kaupungintalon sekä Pyhän Pietarin kirkon, jonka vanhimmat osat ovat vuodelta 1080. Torhoutin pysähdyksen jälkeen lähdemme pyöräilemään takaisin kohti Brüggeä osittain samaa reittiä kuin tulomatkalla.

Päivän pyöräilymatka 53 km.

Illallinen paikallisessa ravintolassa.

16.9. perjantai

Aamiainen ja huoneiden luovutus.

Bussikuljetus Brysselin lentoasemalle.

Klo 11:40 Finnairin lento lähtee kohti Helsinkiä, jonne saapuminen klo 15:15.

 

Hinta 15 matkustajaa

1755 €/hlö/2h huoneessa

Yhden hengen huoneen lisämaksu 299 €.

 

Hintaan sisältyy

– Finnairin lennot turistiluokassa Helsinki – Bryssel – Helsinki

– 23 kg ruumaan menevää matkatavaraa ja 8 kg käsimatkatavaraa

– viiden yön majoitus Brüggessä

– lentokenttäkuljetukset Bryssel – Brügge – Bryssel

– sähköpyörän vuokra pyöräilypäivinä

– 5 aamiaista, 4 lounasta, 1 illallinen, 1 pic nic eväät

– kanavaristeily

– opastettu kävelykierros Brüggessa

– opastukset pyöräilyretkellä

– paikallisen pyöräilyoppaan palvelut

– suomenkielisen pyöräilevän matkanjohtajan palvelut

– lentokenttämaksut, paikalliset verot, arvonlisävero

 

Hintaan ei sisälly

– ruokajuomat

– juomarajat

– kypärän vuokra

– matkavakuutus **suositellaan**

Varaukset:

Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy

Kehräsaari A 212, Tampere

info@resviaria.com

www.resviaria.com

Puh. 0440 477 070

Turvallisten ja vastuullisten matkojen järjestäminen on meille tärkeää. Noudatamme matkoillamme viranomaismääräyksiä sekä terveys- ja turvallisuusohjeita. Suosittelemme kasvomaskien ja käsidesin käyttöä. Jos maahanpääsyyn edellytetään todistus negatiivisesta koronatestistä tai todistus koronarokotteesta, vastaa asiakas itse niiden hankkimisesta.

 

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden ohjelman sisällön muuttamiseen force majeure tilanteissa. Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää. Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille. Tarvittaessa kysy lisää tietoa toimistostamme. Matkaan sisältyvät ruokailut ovat ryhmäruokailuja, joiden menut on valittu etukäteen. Ilmoitathan mahdolliset erikoisruokavaliot ja ruoka-aineallergiat viimeistään kuukautta ennen matkaa. Perillä kohteessa ilmoitetuista erikoisruokavalioista/allergioista ja annosmuutoksista veloitetaan lisämaksua 20 euroa. Huomioithan, että erikoisruokavalioita ei voida taata, sillä joissakin kohteissa niiden toteuttamismahdollisuudet ovat rajalliset.