Matkustusaika
03.07.2017 - 06.07.2017

Matkakohde
Narva


Runsas mielikuvitus, kova työ ja kauneuden kaipuu on virolainen puutarharesepti, jolla saadaan aikaan upeita kokonaisuuksia. Vierailemme Viron Kaunis koti -titteleitä voittaneissa puutarhoissa ja Peipsin rannan vanhauskoisten hyötytarhassa sekä näemme laajalti Itä-Viroa.

Ohjelma:

3.7. Kokoontuminen Helsingin Länsiterminaalissa klo 7.15–7.30. Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee klo 8.30. Buffet-aamiainen. Tallinnasta bussilla Itä-Virun maakuntaan. Pysähdymme Valklan kylässä nykyaikaisessa puutarhassa, jota omistajat kutsuvat terapeuttiseksi. Ajamme rantatietä Viron kaunein kylä -tittelin saaneiden kylien läpi. Tonun tilalla tutustumme kivikkokasveihin ja Ojamäen maatalossa perennaerikoisuuksiin sekä mustikkaviljelmään. Lounas päivän aikana. Majoittuminen Saka Cliff -hotelliin.

4.7. Aamiainen. Tämän päivän kaikki kohteet ovat voittaneet Kaunis koti -tittelin. Ajamme Laidi Zaleksinan kotitarhaan, jonka erikoisuutena ovat elämänpuut, luonnonkivet ja somistuselementit. Jatkamme Rajatalun kukkatarhaan Ruskveressä, jossa kasvatetaan kymmeniä eri iirislajeja, leimukukkia ja päivänliljoja. Jokrin tilalla näemme, miten vanhauskoiset yhdistävät puutarhanhoidon ja heille tyypillisen sipulin- ja kurkunviljelyn. Lounas päivän aikana. Paluu Saka Cliff -hotelliin.

5.7. Aamiainen. Narvan ja Narva-Joensuun seudun ensimmäinen kohteemme on kaunis yksityispuutarha Vaivaran kylässä. Jatkamme vuonna 2014 Kaunis koti -tittelin voittaneen 89-vuotiaan Meedy Hiielon Karjamäen maatilalle. Seuraava kohteemme on vuonna 2015 palkittu Elvira Roorin puutarha, jonka jälkeen vierailemme Ljudmila ja Boriss Poljakovien kesäkodin puutarhassa. Lounas päivän aikana. Kiertoajelu Narvan kaupungissa ja majoittuminen keskustahotelliin.

6.7. Aamiainen. Matkalla Tallinnaan pysähdymme Uuendin maatalon luonnonmukaiseen puutarhaan. Tarmo Kärbun sekä Tiiu ja Lembit Apsin puutarhoissa näemme vanhoja puita ja kukkasommitelmia. Mädepean kartanossa poikkeamme ihailemassa pioneja ja leimukukkia. Lounas päivällä ja buffet-illallinen laivalla. M/s Finlandia lähtee klo 18.30 ja on Helsingin Länsiterminaalissa klo 21.00.

Hinta: 585 €/hlö 2 hh, 1 hh lisämaksu 120 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy: laivamatkat, majoitukset, ohjelmassa mainitut ruokailut, bussikuljetukset, sisäänpääsymaksut ja suomenkielisen oppaan palvelut.
Matkaemäntänä Pirkko Liuski.
Monissa puutarhoissa on ostomahdollisuus.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut

Saga Matkat 020 155 6650 tai myynti@sagamatkat.fi