Matkustusaika
13.08.2017 - 16.08.2017

Matkakohde
Viron kartanot


Perinteinen kesämatkamme tutustuttaa meidät Viron historiaan ja aikansa mahtisukuihin kartanoiden kautta. Näemme myös historialliset kaupungit Rakveren ja Paiden.

Ohjelma:

13.8. Lähtö klo 8.30 Helsingin Länsisatamasta Eckerö Linen m/s Finlandialla Tallinnaan. Aamiainen laivalla. Ensimmäinen vierailukohteemme on Väänan kartano, joka on hiljattain restauroitu kouluksi. Jatkamme arkkitehti Carl Ludvik Engelin suunnittelemaan kauniiseen Kernun kartanoon. Tutustumme vielä Raplamaalla sijaitsevaan kauniin puiston ympäröimään Alun kartanoon, jonka linnamainen arkkitehtuuri poikkeaa muista Viron kartanoista. Lounas päivän aikana. Jatkamme Paiden kaupunkiin ja majoitumme Nelja kuninga -hotelliin.

14.8. Aamiainen. Paide on Viron vanhimpia kaupunkeja ja nähnyt monenlaista valloittajaa. Kuulemme Aikakeskuksessa, mitä kaupunki on joutunut kokemaan aikojen saatossa. Jatkamme matkaa Väätsan kartanoon ja edelleen Kirnan kartanoon, jonka Ruotsin kuningas Gustav II Adolf lahjoitti vuonna 1621 von Fersen -suvulle. Kirna käsitti 19 rakennusta ja oli yksi Viron suurimpia. Päivän viimeinen kohteemme on pieni ja kaunis Torin kartano, jota ympäröi kaunis puistoalue. Lounas päivän aikana. Paluu Paiden hotelliin.

15.8. Aamiaisen jälkeen kohti Rakveren kaupunkia. Tutustumme barokkityyliseen Sargveren kartanoon ja jatkamme kauniisti entisöityyn Arukülan kartanoon. Sen kuuluisin omistajasuku oli von Tollit. (Leo Tolstoin romaanissa Sota ja rauha esiintyy Carl Friedrich von Toll.) Seuraava kohteemme on Kiltsin kartano, jonka yksi omistajista on ollut tutkimusmatkailija Adam Johan von Krusenstern. Jatkamme Muugan kartanoon. Sen sisätilat on entisöity, ja voimme ihailla tsaari Aleksanteri II:n hovitaiteilijalleen lahjoittamia marmoriportaita. Lounas päivän aikana. Majoittuminen Rakveressa Villa Theresassa.

16.8. Aamiaisen jälkeen tutustumme Rägaveren kartanoon, jonka paikallinen kolhoosi kunnosti konsertti- ja juhlakäyttöönsä. Nykyään kartano on amerikkalaisomistuksessa. Naapurissa oleva Mõdrikun kartano on mielenkiintoinen sekoitus eri rakennustyylejä. Matkalla Tallinnaan vierailemme Vastan kartanokoulussa, josta jatkamme kunnostustöiltään Viron kalleimmaksi mainittuun Vihulan kartanoon. Kevyt lounas matkalla ja laivalla buffet-ruokailu. Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee klo 18.30 ja saapuu Helsingin Länsisatamaan klo 21.00.

Hinta: 575 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 120 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy: laivamatkat, matkatavarahytit meno-paluu, bussikuljetukset, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut ja suomenkielisen oppaan palvelut.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut

Saga Matkat 020 155 6650 tai myynti@sagamatkat.fi