Matkustusaika
06.06.2018 - 11.06.2018

Matkakohde
Kroatia


Kesä on jo kauneimmillaan Adrianmeren rannalla Opatijassa ja lähiympäristössä, kun lähdemme sinne patikoimaan. Asumme Opatijassa, joka sijaitsee meren ja vuorten välissä ja huokuu menneen maailman charmia upeine villoineen ja vehreine kukkapuistoineen. Tämä entinen siniveristen suosikki- ja kylpyläkohde on edelleen Kroatian tärkeimpiä matkailukohteita erityisen terveellisen ilmastonsakin ansiosta. Näemme Kroatian hienoimpia luonnon-maisemia patikoidessamme Plitvicen ainutlaatuisessa kansallispuistossa ja Učkan luonnonpuistossa. Patikoimme myös mielenkiintoisella Krkin saarella, kävelemme Rovinjin vanhankaupungin kujilla ja vietämme lähtöpäivän Slovenian pääkaupungissa, suloisessa Ljubljanassa.

Matkaohjelma:

Keskiviikko 6.6.
Finnairin lento klo 8.10 Ljubljanaan, josta ajamme Postojnan pikkukylään lounaalle. Iltapäivällä noin 1,5 tunnin ajo Opatijaan, majoittuminen rantahotelliin ja vapaa-aikaa tutustua kaupungin tarjontaan ja pulahtaa Adrianmeren aaltoihin.

Torstai 7.6.
Aamiainen. Lähdemme patikoimaan hotellilta pitkin kaunista Lovran rannikkoa. Reitti on melko tasainen ja kaunis promenaadi. Matkalla näemme mm. lahden poukamia, villoja ja vehreää puustoa. Nautimme retkilounaan ja palaamme kävellen takaisin hotellille. Patikointimatka noin 7 km. Iltapäivä vapaa-aikaa. Jatkamme alkuillasta bussilla Rovinjin pikkukaupunkiin, joka sijaitsee Istrian niemimaan länsirannikolla. Kävelykierros paikallisoppaan johdolla, jonka jälkeen vapaa-aikaa illalliselle Rovinjissa. Paluu hotelliin illalla.

Perjantai 8.6.
Aamiainen. Lähdemme bussilla Učka-luonnonpuistoon. Sen ominaisuutena on erikoinen ilmasto ja erittäin rikas kasvi- ja eläinmaailma. Maisemaa hallitsevan Učkavuoren huipulta 1400 metrin korkeudesta avautuu upeat näkymät Kvarnerinlahdelle ja Istrian niemimaalle. Kirkkaalla säällä sieltä voi nähdä myös muun muassa Alpeille, Triesten lahdelle ja Venetsiaan. Patikoimme Poklonista huipulle ja takaisin yhteensä noin 8 kilometriä. Nousua matkalla on noin 480 metriä. Lounas paikallisessa ravintolassa. Kuljetus hotelliin ja vapaailta.

Lauantai 9.6.
Aamiainen. Ajamme aamulla bussilla noin 2,5 tuntia Unescon maailmanperintökohteeseen Plitvicen kansallispuistoon, joka on kaunein ja vanhin kansallispuisto Kroatiassa. Alueen huikea nähtävyys on läpivirtaavaan Koronajokeen muodostuneet 16 erikokoista järveä, koskea ja putousta. Järvien kirkas, syvä turkoosi väri on valkoisen kalkkikiven ansiota. Patikoimme rauhassa maisemia ihastellen yhteensä noin 4 km. Nautimme lounaan kansallispuiston ravintolassa. Paluu bussilla hotelliin.

Sunnuntai 10.6.
Aamiainen. Ajamme bussilla Krk-saarelle, joka on Adrianmeren toiseksi suurin. Saaren maisemat vaihtelevat valkeina hohtavista kalkkikivikukkuloista metsäisiin seutuihin ja kirkkaisiin vesiin. Tutustumme Krkin kaupunkiin kävellen sen maalauksellisilla kaduilla ja kujilla. Vierailemme myös kaupungin katedraalissa. Lounas, jonka jälkeen patikoimme muutaman tunnin (noin 4 km). Patikoinnin päätteeksi on aikaa uida huikean sinisessä meressä ennen paluuta Opatijaan. Illallinen.

Maanantai 11.6.
Aamiainen. Lähtö Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan, jota kutsutaan pikku Pariisiksi, eikä syyttä. Kaupungin nimi on suomeksi ”rakastettu”, ja se onkin kaunis kuin koru. Ljubljanica-joen molemmin puolin löytyy pikkupuoteja, gallerioita ja terassiravintoloita. Vapaa-aikaa tutustua vanhaankaupunkiin tai ostoksille ja ruokailuun. Kuljetus kentälle, josta lento klo 19.20 laskeutuu Helsinkiin klo 22.55. HUOM! Matkaohjelmaan voi tulla myöhemmin vähäisiä muutoksia.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä ja hyvää peruskuntoa. Patikointipolut vaihtelevat tasaisesta rantapromenaadista metsäisiin polkuihin, pitkospuihin ja pikkukivisiin Krkin reitteihin. Suurin nousu on Učkassa n. 480 m. Mahdollisuus jäädä alas odottamaan muun ryhmän paluuta.

Matkan hinta: 1490 € per henkilö jaetussa kahden hengen huoneessa
Yhden hengen huoneen lisämaksu 140 €, toimitusmaksu 14 € per varaus

Hintaan sisältyy:

  • Finnairin edestakaiset reittilennot turistiluokassa Helsinki – Ljubljana – Helsinki
  • lentokenttäverot ja matkustajamaksut
  • majoitus 3 tähden hotellissa aamiaisineen
  • ohjelmassa mainitut ruokailut (4 lounasta, 1 lounaspaketti ja lähtöillallinen viineineen)
  • ohjelman mukaiset kuljetukset
  • sisäänpääsymaksut Uckan ja Plitvicen luonnonpuistoihin
  • paikallisoppaan palvelut patikointipäivinä
  • suomelaisen matkanjohtaja-opas Eija Petäjäniemen palvelut

Matkaemäntänä Pirjo Nurmilaukas.

Varaukset ja tiedustelut:

Saga Matkat, 020 155 6650, myynti@sagamatkat.fi tai www.sagamatkat.fi