Matkustusaika
15.10.2017

Matkakohde
Pirkamaa


Kimmo Pyykkö -taidemuseon Pitkän matkan ateljee -näyttely. Kuva: Jussi Koivunen

Kuva: Serlachius-museot/ Sampo Linkoneva

Vietämme antoisan taidepäivän tutustuen korkeatasoisiin näyttelyihin Kangasala-talossa ja Serlachius-museossa.

Ohjelma:

Klo 7.30. lähtö Kiasman edessä olevalta tilausajopysäkiltä Helsingistä.
Noin klo 10 saavumme Kangasala-taloon, jossa nautimme kahvin/teen ja suolaisen leivonnaisen.

Klo 11.00 Kangasala-talon esittely ja opastettu kierros Kimmo Pyykkö -taidemuseossa, joka on osa Kangasala-taloa. Pitkän matkan ateljee -näyttely on läpileikkaus kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön elämästä ja kuusi vuosikymmentä kestäneestä vaikuttavasta urasta osana suomalaista kulttuurielämää.

Klo 12.30 matka jatkuu kohti Mänttää. Kello 14 lounas Göstan ravintolassa.

Klo 15.30 opastettu kierros Gösta-museossa: Nautinto-näyttely esittelee kolmen eturivin nykytaiteilijan teoksia. Jukka Korkeila, Elina Merenmies ja Anna Retulainen inspiroituivat taidesäätiön kokoelmista ja vanhojen arvoteosten pohjalta syntyi uusia maalauksia.
Tutustumme myös Niittyjä ja erämaita -näyttelyyn. Aikakaudet vaihtuvat, näkö-kulmat muuttuvat, mutta viime kädessä kyse on ihmisen ja luonnon suhteesta. Tätä kuvaavat kotimaisen maalaustaiteen suuret nimet, kuten Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg, Ferdinand von Wright, Fanny Churberg ja Ellan Thesleff. Veistoksia näemme Emil Wikströmiltä, Ville Vallgrenilta ja Jussi Mäntyseltä. Ulkomaisia taiteilijanimiä ovat muun muassa Claude Monet ja Camille Pissarro.
Strindbergin huoneissa -näyttely esittelee puolestaan valokuvataiteilija Marja Pirilän töitä. Pirilä käyttää teoksissaan ikivanhaa camera obscura -tekniikkaa, jossa sisä- ja ulkotilat lomittuvat toisiinsa.

Klo 16.30 omatoimista tutustumista teoksiin sekä museon piha-alueeseen.

Noin klo 17.30–21 paluumatka Helsinkiin. Jaloittelutauko matkan aikana.

Hinta: 170 €/hlö. Toimitusmaksu 10 €/lasku.
Hintaan sisältyy: bussikuljetukset, kahvit, kahvileipä ja lounas sekä sisäänpääsymaksut ja opastetut kierrokset Kangasala-talossa ja Gösta-museossa.
Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut:

Etelämatkat/Liisa Huhtala 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi