Matkustusaika
20.08.2022 - 26.08.2022


Ohjelmaan saattaa tulla pieniä muutoksia, jotka selviävät alkuvuoden aikana. Muutokset näkyvät heti näillä sivuilla, kun ne on vahvistettu. Samoin hinta joka riippuu lentojen- ja majoitusten uusista hinnoista.

Pohjoisen luonnon arktista eksotiikka ja jylhää kauneutta.

Ohjelma:
20.8. Finnairin lento klo 10.55 Ivaloon. Aamiainen Ivalo-hotellissa. Vierailut Inarin vanhalla metsähautausmaalla ja Paadarin porotilalla. Lounas Erähotellissa. Jatkamme Karigasniemelle, majoittuminen ja illallinen.
21.8. Aamiainen. Lähdemme Norjan puolelle kohti Altan kaupunkia. Matkalla näemme komeita vuonomaisemia varsinkin Ylä-Altan puolella. Majoittuminen hotelliin ja lounas. Kaupunkikierroksella näemme muun muassa Altan museossa Unescon perintölistalla olevat kalliokaiverrukset ja ihailemme
mykistävää näkymää 38 km pitkälle Alattionvuonolle. Vierailut vaikuttavassa Revontulikirkossa sekä interaktiivisessa revontulinäyttelyssä. Illallinen.
22.8. Aamiaisen jälkeen kohti Tromssaa. Reitin maisemat vesiputouksineen ja vuonoineen ovat matkan ehdottomia kohokohtia. Lounas matkalla. Majoittuminen ja illallinen.
23.8. Aamiainen. Opastetulla kierroksella käymme Jäämeren katedraalissa. Polar-museossa perehdymme tutkimusmatkailijoiden Fridtjorf Nansenin ja Roald Amudsenin saavutuksiin. Maailman pohjoisimman akvaarion Polarian näyttelyistä saamme monipuolisen kuvan Jäämeren alueen eläimistöstä. Näemme panoraamaelokuvan ja kuljemme vedenalaisia tunneleita pitkin. Päivän päätteeksi nousemme Fjellheisen köysiradalla 421 m korkeuteen ihailemaan huikeita maisemia. Lounas ja illallinen.
24.8. Aamiainen. Ajamme Kilpisjärvelle ja majoitumme hotelliin lähellä Saanatunturia. Keittolounaan jälkeen teemme veneellä ja kävellen retken kolmen valtakunnan rajapyykille. Paluu hotelliin. Illallinen.
25.8. Aamiaisen jälkeen ajamme Leville. Majoittuminen ja lounas. Iltapäivä vapaa-aikaa. Illallinen.
26.8. Aamiainen. Kuljetus Kittilän lentoasemalle, josta Finnairin lento klo 19.35 laskeutuu Helsinkiin klo 20.55.

Hinta: 1 990 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 360 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.
Hintaan sisältyy: lennot, bussikuljetukset, majoitukset, retket, sisäänpääsymaksut, paikallisoppaat ja ohjelmassa mainitut ruokailut.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Varaukset ja tarkempi ohjelma: Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi