Matkustusaika
21.09.2017 - 25.09.2017

Matkakohde
Baijeri


Herrenchiemsee, Neues Schloß, Große Spiegelgalerie (R.9), Blick nach Süden

Vain taivas on ollut rajana mielikuvitukselle, joilla Ludvig II:n linnat on rakennettu ja sisustettu. Kauneudella ja kimalluksella kyllästetty matkamme on kuin astuisit sisälle satukirjaan.

Ohjelma

21.9. Finnairin lento Müncheniin klo 8.00. Jatkamme bussilla Starnbergerseen Ruususaarelle, jonne Ludvigin isä kuningas Maksimilian II rakennutti huvilan. Tätä paikkaa Ludvig rakasti ja tapasi siellä ystäviään, kuten Venäjän tsaaritarta Maria Aleksandrovnaa, Rikhard Wagneria ja Sissi-keisarinnaa. Huvilaa ympäröi kaunis ruusutarha. Jatkamme kuuluisasta Jeesuksen kärsimysnäytelmästä tunnettuun Oberammergaun kylään. Ruttoepidemian vuonna 1633 kyläläiset lupasivat esittää joka kymmenes vuosi suuren pääsiäisnäytelmän, jos kylä säästyy rutolta. Näin kävi ja siitä saakka kyläläiset ovat lehmineen ja lampaineen esittäneet näytelmää. Pääsemme katsomaan kulisseja ja upeita pukuja. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

22.9. Aamiainen. Päivän kohteemme on loistelias Linderhofin linna, joka valmistui vuonna 1878. Ympärillä on 50 hehtaarin puisto suihkulähteineen ja terassipuutarhoineen. Jatkamme Itävallan rajan lähelle Füsseniin, jota kutsutaan Baijerin romanttiseksi sieluksi. Vapaa-aikaa ennen kävelyretkeä vanhassakaupungissa ja risteilyä Forggensee-järvellä. Ajamme Füssenin lähellä sijaitsevaan vuoristokylään ja majoitumme perhehotelliin. Illallinen.

23.9. Aamiainen. Tutustuminen Ludvigin lapsuudenkotiin, Hohenschwangaun linnaan. Jatkamme lähellä sijaitsevaan Neuschwansteinin linnaan, jonka Ludvig rakennutti Wagnerin Tannhäuser-oopperan innoittamana. Linnan sisustuksessa on runsaasti viitteitä Wagnerin oopperoihin. Neuechwanstein on yksi maailman kuuluisimpia rakennuksia. Paluu hotelliin ja illallinen.

24.9. Aamiainen. Vierailemme Ettalin luostarissa ja maistelemme kuuluisaa yrttilikööriä. Jatkamme kylään kauniin Tegernsee-järven rannalle. Vapaa-aikaa. Majoittuminen Prienin kylässä. Illallinen hotellissa.

25.9. Aamiainen. Lähdemme Herrenchiemseen linnaan, jonka Ludvig muutti entisestä luostarista Versaillesin palatsin kopioksi. Näemme muun muassa peilisaligallerian, jonka kymmenissä kattokruunuissa ja lattiavalaisimissa loisti juhlien aikana 1 800 kynttilää. Palatsia ympäröi loistelias puisto. Lounaan jälkeen ajo Münchenin kentälle, josta lento klo 18.40 laskeutuu Helsinkiin klo 22.05.

Hinta: 1 445 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 140 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.
Hintaan sisältyy: lennot, verot ja matkustajamaksut, bussikuljetukset, majoitus, ohjelmassa mainitut ateriat, sisäänpääsyt, laivaliput ja paikallisoppaan palvelut.

Oppaana Eija Petäjäniemi. Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut

Saga Matkat 020 155 6650 tai myynti@sagamatkat.fi