Matkustusaika
13.08.2018 - 16.08.2018

Matkakohde
Latvia


Tutustumme Latvian aateliskartanoihin sekä linnoihin ja niitä hallinneiden sukujen elämänvaiheisiin. Näemme myös Riian kaupungin jugend-taloja ja Jurmalan puutaloarkkitehtuuria.

Ohjelma:

13.8. Lähtö klo 9.00 Helsingin Länsisatamasta Eckerö Linen m/s Finlandialla Tallinnaan. Aamiainen laivalla. Jatkamme bussilla Latvian puolelle. Ensimmäinen vierailukohteemme on Valtenbergan kartano, joka on rakennettu vuonna 1780. Restauroitu kartano toimii nykyään museona. Jatkamme komeaan Diklin kartanoon, jossa toimii hotelli ja ravintola. Dikliä sanotaan yhdeksi Latvian upeimmista. Majoittuminen Valmierassa. Illalla käymme vielä olutpanimossa, joka tuottaa merkkioluita vanhan kartanon tiloissa.

14.8. Aamiainen. Valmieran kierroksen jälkeen tutustumme Kokmuizan kartanoon. Kunnostetussa kartanossa toimii koulu, ja se on myös juhlien pitopaikka. Jatkamme Baltian kauneimpaan puukartanoon Ungurmuizaan. Lielstraupen linnan näemme ulkoapäin ennen lounasta Siguldassa. Päivän viimeisin kohde on Malpilsin kartano, jonka omistaa Latvian valtio. Se on restauroitu vuonna 2008. Majoittuminen Riian kaupungissa.

15.8. Aamiaisen jälkeen kaupunkikierros Riiassa. Ajamme Riiasta etelään ja tutustumme Baltian maiden suurimpaan palatsiin Rundaleen. Se rakennettiin aikoinaan Kuurinmaan herttualle Ernst von Bironille. Suunnittelijana toimi aikansa tunnetuin arkkitehti Bartolomeo Rastrelli, hänen käsialaansa ovat myös Pietarin Talvipalatsi ja Jelgavan palatsi Rundalen lähellä. Ennen Riikaan paluuta käymme vielä kauniissa Mezotnen linnahotellissa. Lounas päivän aikana.

16.8. Aamiainen. Ajamme Jurmalaan, joka tunnetaan idyllisistä puutaloista. Jatkamme matkaa Liepupen kartanoon ja edelleen Igaten kartanoon, jossa kevyt lounas. Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee klo 18.30 ja saapuu Helsingin Länsisatamaan klo 21.00.

Hinta:

575 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 130 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy: laivamatkat, matkatavarahytit meno–paluu, bussikuljetukset, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut ja suomenkielisen oppaan palvelut.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut:

Saga Matkat, 020 155 6650 tai myynti@sagamatkat.fi