Matkustusaika
14.04.2018 - 19.04.2018

Matkakohde
Sandanski


Etelä-Bulgarian kuuluisan kylpyläkaupungin Sandanskin lämpimät mineraalivedet poistavat vaivat ja kolotukset ja matkan upeat nähtävyydet virkistävät mieltä. Teemme retken Kreikan puolelle historialliseen Thessalonikiin, näemme muun muassa Pirinin vuoristomaisemat, Sofian kaupungin ja Unesco-kohteen Rilan luostarin.

Ohjelma:

14.4. Aamulento klo 6.00 Münchenin kautta Sofiaan. Jatkamme bussilla keskustaan, jossa tutustumme merkittävimpiin nähtävyyksiin. Näemme muun muassa traakialaiselta ajalta peräisin olevan kulta-aarteen, Aleksanteri Nevskin katedraalin komeuden ja Pyhän Yrjön rotunda-kirkon.  Matka jatkuu bussilla kohti etelää ja Sandanskin kylpyläkaupunkia. Majoittuminen ja illallinen.

15.4. Aamiainen. Tutustuminen sekä nykyiseen että Rooman vallan aikaiseen Sandanskin historiaan. Gladiaattori Spartacus oli kaupungin suuri poika, joka johti orjakapinaa Rooman valtaa vastaan. Teemme retken myös kaupungin ulkopuolelle Pyhän Kosman ja Damyanin pikkuluostarin raunioille. Paluu hotelliin, jossa voi nauttia sisä- tai ulkouima-altaissa hoitavien mineraalivesien rentouttavasta vaikutuksesta. Lähteistä pulppuava lämmin vesi on vuosituhansien ajan tuonut helpotusta moniin vaivoihin. Ennen illallista kuulemme Pyhän Yrjön kirkossa pienimuotoisen konsertin.

16.4. Aamiainen. Retki Rilan luostariin, joka on Unescon suojelukohde. Vuonna 927 perustettu luostari on Bulgarian suurin ja merkittävin. Mahtavan vuoriston kainalossa sijaitseva luostari on vaikuttava kokonaisuus. Lounas Rilassa ja paluu hotelliin. Illalla aikaa kylpylähoitoihin (omakustanne) tai rentoutua lämpimissä altaissa.

17.4. Aamiainen. Lähdemme kohti Kreikan rajaa ja vuonna 315 eKr. perustettua Thessalonikin kaupunkia. Näemme historiallisia maamerkkejä Rooman vallan ajalta sekä ylä- ja alakaupungin vanhaa osaa, joka säilyi suurelta tulipalolta vuonna 1917. Täällä tuntuu kuin palaisi ajassa taaksepäin Bysantin kauteen. Lounas ja vapaa-aikaa ennen paluuta Sandanskiin. Hotellissa nautimme vielä kevyen illallisen.

18.4. Aamiaisen jälkeen vapaa-aikaa nauttia hotellin mineraalivesialtaista ja hoidoista. Iltapäivällä vierailu tunnetun taidemaalarin Alexander Terzievin ateljeehen ja kotiin. Hänen töitään on useissa eurooppalaisissa taidemuseoissa. Taiteilija esittelee teoksiaan, joita on myös mahdollisuus ostaa. Matka jatkuu suojellulle Rupiten vulkaaniselle alueelle, jossa on lukuisia kuumia mineraalilähteitä. Täällä asui aikansa kuuluisin selvänäkijä Baba Vanga, jonka luona kävivät monet merkkihenkilöt. Jatkamme vielä idylliseen Melnikin kaupunkiin, jossa viininmaistajaiset ja illallinen kansallistyylisessä ravintolassa. Paluu hotelliin.

19.4. Aamiaisen jälkeen Sofian kentälle, josta lento klo 12.55 Münchenin kautta laskeutuu Helsinkiin klo 18.30.

Hinta: 1 475 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 120 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: lennot, verot ja matkustajamaksut, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, paikallisoppaiden palvelut.

Hintaan sisältyy valinnaisesti joko kasvohoito tai hieronta.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja lisätiedot:

Liisa Huhtala, liisa.huhtala@etelamatkat.fi, puh. 050 5722197
Matkatoimisto ETELÄMATKAT OY