Matkustusaika
04.08.2017 - 07.08.2017

Matkakohde
Englanti


Ainutlaatuisella matkallamme käymme muun muassa Winston Churchillin ja Charles Darwinin kodeissa ja puutarhoissa. Näemme myös kuuluisien henkilöiden asuttamia pikkukyliä, koteja ja linnoja.

Ohjelma:

4.8. Aamulento Lontooseen, josta bussilla Englannin puutarhana tunnettuun Kentin kreivikuntaan. Tutustumme Winston Churchillin kotitaloon Chartwell Houseen, jossa perhe asui yli 40 vuotta. Huoneet on säilytetty pikkuesineitä ja sikareita myöten samanlaisina kuin Churchillin aikaan. Jatkamme Hever Castleen, jota ympäröi kaunis italialainen puutarha. Linna oli Henrik VIII:n toisen vaimon Anne Boleynin lapsuudenkoti. Linnan puutarhassa on upea kokoelma italialaisia patsaita. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

5.8. Retki Sissinghurstin puutarhaan. Kirjailija Vita Sackville-West loi miehensä kanssa yhden englannin kuuluisimmista puutarhoista, joka sijaitsee 1500-luvulta peräisin olevan kartanon mailla. Alueella on useita romanttisia pieniä puutarhoja. Jatkamme mielikuvitukselliseen Pashley Manorin puutarhaan, jossa on muun muassa erikoisia patsaita. Vierailemme vielä Scotney Castle -alueella, jonka vanha linna ja romanttinen puutarha lumoavat. Margaret Thatcher asui pääministerikaudellaan viikonloppuisin alueella. Paluu hotelliin, illallinen.

6.8. Aamiainen. Lähdemme Charles Dickensin suosikkikaupunki Rochesteriin. Jatkamme Canterburyyn, jossa vapaa-aikaa. Iltapäivän vietämme Goodnestonen puutahassa, joka esiintyy Jane Austenin teoksessa Ylpeys ja ennakkoluulo. Kirjailija vietti paljon aikaa veljensä ja tämän vaimon luona Goodnestonessa. Puutarhassa on 1700-luvun tyylinen kävelypolku Jane Austenin muistoksi. Paluu hotelliin Chilhamin kylän kautta, jossa on kuvattu useita tunnettuja tv-sarjoja. Illallinen.

7.8. Lähdemme tutustumaan Charles Darwinin kotiin. Darwinin inspiraation lähde oli myös hänen valtava puutarhansa. Vierailun jälkeen nautimme pubilounaan ja jatkamme kentälle, josta lento klo 18.05 laskeutuu Helsinkiin klo 23.00.

HINTA: 1 365 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 155 €. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy:
Finnairin lennot, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, bussikuljetukset ja sisäänpääsymaksut.
Oppaana Marjo Sandersson.
Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut:

Saga Matkat 020 155 6650 tai myynti@sagamatkat.fi