Matkustusaika
12.09.2020

Matkakohde
Turku


Pyhän Henrikin Ekumeeninen Taidekappeli

Vierailemme ihastuttavissa kulttuurikohteissa ja kuulemme säätyläisten elämästä ja tavoista kamarineuvos Kari-Paavon Kokin kertomana.

Ohjelma

Lähtö klo 8.00 Kiasman tilausajopysäkiltä Helsingistä kohti Turkua. Matkalla pysähdymme nauttimaan aamukahvin/-teen ja suolaisen kahvileivän.

Klo 10.30 Tutustumme Pyhän Henrikin Ekumeeniseen Taidekappeliin Hirvensalossa. Kuulemme pienen musiikkiesityksen ja oppaamme Anja Nurminen kertoo unelmasta, jonka tuloksena kuparikylkisen kalan muotoinen rakennus on syntynyt. Jatkamme Turun keskustaan Alfred ja Hélène Jacobssonin Ett Hem -kotimuseoon. Heidän toivomuksestaan on säilytetty jälkipolville nähtäväksi 1800-1900-lukujen vaihteen säätyläiskoti taidekokoelmineen ja esineistöineen.

Lounas klo 13.00 Forum Marinum -keskuksen Göran-ravintolassa. Lounaan jälkeen jatkamme Kakskerrassa sijaitsevaan Brinkhallin kartanoon. Tutustuminen kartanoon Kaija Hartialan ja Kari-Paavo Kokin johdolla. Uusklassinen päärakennus on 1790-luvulta ja tyylilajinsa ensimmäinen Suomessa. Kartano ympäristöineen on määritelty valtakunnallisesti merkittäväksi kulttuurikohteeksi.

Noin klo 16.45 lähdemme paluumatkalle kohti Helsinkiä. Pysähdymme virkistystauolle ihmetystä ja ihastusta herättävässä kahvila-elämystavaratalo Kasvihuoneilmiössä Nummella.

Kari-Paavo Kokki

Noin klo 20.00 saapuminen Kiasman tilausajopysäkille Helsinkiin.

Hinta: 220 €/hlö. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: kuljetukset, opastetut tutustumiset, sisäänpääsymaksut ja ohjelmassa mainitut ruokailut.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Lisätiedot ja varaukset:

Etelämatkat/Liisa Huhtala 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi