Matkustusaika
26.09.2020


Kristiina Vuoren laajaan tuotantoon voit tutustua myös BookBeatin kautta.

Erikoismatkamme tutustuttaa meidät Flemingin suvulle kuuluneeseen Qvidjan (suomeksi Kuitian) kivilinnaan, jonka historia ulottuu 1400-luvulle. Tutustumme myös Salvador Dalí -yksityisnäyttelyyn sekä Tammiluodon viinitilaan.

Ohjelma:

26.9. Lauantai.  Klo 8.00 lähtö Helsingistä Kiasman tilausajopysäkiltä kohti Paraista. Matkalla pysähdymme ja nautimme kahvin/teen sekä suolaisen kahvileivän. Bussimatkalla kirjailija Kristiina Vuori kertoo kirjoittamastaan romaanista Filippa, joka liittyy Qvidjaan ja Flemingin sukuun. Kuulemme myös naisten asemasta ja elämästä 1500-luvulla. Kristiina Vuori on kirjoittanut useita historiallisia romaaneja.

Klo 10.30 saavumme Qvidjaan. Paikan nykyiset omistajat, Saara Kankaanrinta ja Ilkka Herlin, ostivat kartanon vuonna 2014. He ovat kehittäneet tilaa voimakkaasti, ja nykyään se on kokeilutila hiiltä sitovalle, Itämeriystävälliselle ja ravinteita kierrättävälle ruoantuotannolle. Tilalla on muun muassa oma energialaitos, jonka päätuote on biometaani. Kartanoa meille esittelee tilanhoitaja Pekka Heikkinen.

Klo 13.00 lounas noutopöydästä läheisellä Tammiluodon viinitilalla. Lounaan jälkeen tuotannon esittely ja ostomahdollisuus tilapuodissa.

Klo 14.30 tutustuminen Salvador Dalí -näyttelyyn Art Bank Galleryssä omistaja Ted Wallin johdolla. Paraisten-näyttely on pohjoismaiden ainoa pysyvä Dalí-yksityisnäyttely. Ted Wallin on kerännyt taiteilijan tuotantoa vuodesta 1989 lähtien. Esineet ovat Dalín suunnittelemia ja auktorisoituja, mutta eivät uniikkeja. Nautimme lasin kuohuvaa ennen paluumatkaa. Jaloittelutauko matkalla.

Noin klo 19.00 saavumme Kiasman tilausajopysäkille Helsinkiin.

Hinta: 195 €/hlö. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: bussikuljetukset, ohjelmassa mainitut ruokailut, sisäänpääsymaksut ja opastukset.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Varaukset ja tiedustelut:

Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi