Matkustusaika
10.07.2019 - 13.07.2019

Matkakohde
Viro


Puutarhat Virossa ovat pieniä taideteoksia. Suurella rakkaudella, kovalla työllä ja usein pienellä kukkarolla aikaansaaduista keitaista saa uusia ideoita omalle pihalle.

Joka vuosi avautuu lisää kohteita vieraiden ihailtavaksi. Tulevana kesänä tutustumme kotitarhoihin Etelä-Virossa Valgan, Võrun ja Otepään seuduilla sekä vierailemme Siguldan alueen puutarhoissa Latvian puolella.

Latviaa pidetään nykyään Viroa edullisempana ostospaikkana.

Matkaemäntänä on Pirkko Liuski.

OHJELMA:
10.7. Keskiviikko. Kokoontuminen Helsingin Länsiterminaalissa klo 8.00-  8.15. Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee klo 9.00. Buffet-aamiainen laivalla. Tallinnasta jatkamme bussilla Võrun maakuntaan. Pysähdymme Põltsamaan
ruusutarhassa, jossa on lähes tuhat eri ruusulajiketta. Jatkamme Veskin maatilalle, jossa kasvaa ruusuja ja vanhoja perinnekukkia. Pihapiirissä on myös paikkakunnan historiasta kertova kotiseutumuseo. Ajamme Võrtsijärven kaunista rantatietä Otepäähän ja käymme palkitulla kotitarhalla. Majoittuminen keskitason Võrun Kubija Spa -hotelliin. Lounas päivän aikana.

11.7. Torstai. Aamiainen. Tutustumme Asta Tiksin ja Mihkel Jürsin tunnettuihin puutarhoihin, joita pidetään Etelä-Viron ja Võrun maakunnan kauneimpina. Tarhat sijaitsevat alueella, jota kutsutaan luonnonkauneutensa vuoksi
Satakielilaaksoksi. Lounas. Käymme vielä maistelemassa Uue-Saalusen viinitilan tuotteita ennen paluuta hotelliin.
12.7. Perjantai. Aamiainen. Ajamme Latvian puolelle Alūksneen. Vierailemme Guntis Meistersin maatilalla, joka on palkittu kunnan kauneimpana. Omistajat ovat erikoistuneet liljoihin, ruusuihin ja perinnekukkiin. Seuraava kohteemme on Dambjun perheen huolellisesti suunniteltu kaupunkitarha. Poikkeamme myös ainutlaatuisessa Ernst Glückin Raamattumuseossa. Jatkamme Siguldan kaupunkiin ja majoitumme Hotel Siguldaan. Lounas päivän aikana.

13.7. Lauantai. Aamiaisen jälkeen vierailemme Diana Girgensonen kauniissa puutarhassa. Jatkamme hansakaupunki Cēsikseen. Näemme Guna Ruksenen puutarhan, jossa on Baltian suurin narsissikokoelma, liljoja ja Latvian perinnekasveja. Lyhyt kierros Cēsiksessä, josta jatkamme Valkaan vierailemaan pioneistaan ja sadoista ruusuistaan tunnettuun Sniedze Ragzen kotitarhaan. Kevyt lounas päivän aikana. M/s Finlandia lähtee klo 18.30 ja saapuu Helsingin Länsiterminaaliin klo 21.00. Buffet-illallinen laivalla.

Matkan hinta: 595 EUR/hlö/2hh. 1-hengen huoneen lisämaksu 130 EUR. Toimitusmaksu 14 EUR/varaus.

Lisätietoja ja varaukset:

Saga-matkat 020 155 6650 ma–pe tai myynti@sagamatkat.fi