Matkustusaika
20.08.2016

Matkakohde
Mänttä


Serlachius-museoiden korkeatasoiset näyttelyt ovat kesän kohokohtia. Tämän vuoden päänäyttelyn tähti on suosittu brittitaiteilija Mark Wallinger. Tutustumme myös Taiteen tähtitaivaat- ja Feminiininen sensibiliteetti -näyttelyihin sekä vanhan taiteen helmiin, kuten museon uutuuteen, Helene Schjerfbeckin maalaukseen Ryöväri paratiisin portilla.

Ohjelma:

Klo 7.30 lähtö Kiasman tilausbussipysäkiltä Helsingistä. Noin klo 9.30 pysähdymme historialliseen Lepaan Kartanoon nauttimaan kahvin ja suolaisen leivonnaisen. Viini- ja puutarhatilana toimivan kartanon myymälästä voi ostaa tilan tuotteita sekä kauniita lahjatavaroita.

Klo 12.30 Aloitamme tutustumiskierroksemme museo-oppaan johdolla Serlachius-yhtiöiden vanhasta pääkonttorista, joka toimii nykyään Gustaf-museona. Kuulemme Serlachius-suvun historiasta ja elämästä.

13.30 Näemme äänitarinoiden siivittämänä G. A. Serlachiuksen elämään ja liiketoimiin liittyvän Paperiperkele-näyttelyn.

14.15 Kolmen ruokalajin lounas Göstan ravintolassa.

16.00 Opastettu kierros Gösta-museossa, jossa esitellään taiteilija Mark Wallingerin laajaa ja monipuolista tuotantoa. Tietokirjailija Markus Hotakainen ja taiteentutkija Helena Sederholm ovat työstäneet Taiteen tähtitaivaat -näyttelyn, jonka teemana on yötaivaan ilmiöiden rooli taiteessa. Siirrymme Göstan kartanon puolelle, jossa näemme Serlachius-kokoelman vanhemman taiteen helmiä. Paviljongin puolella katsomme Feminiininen sensibiliteetti -näyttelyn, jossa on esillä kuvanveistäjä Noora Schroderuksen herkkävireisiä teoksia.

17.00 Omatoimista tutustumista museon piha- ja puistoalueeseen, jossa on kausittain vaihtuvaa kuvanveistotaidetta.

18.00 Lähtö paluumatkalle. Pidämme matkalla jaloittelutauon ennen Helsinkiin saapumista noin klo 21.00.

Hinta: 155 €/hlö. Toimitusmaksu 10 €/lasku.  

Hintaan sisältyy: bussikuljetukset, kahvit ja kahvileipä, lounas, sisäänpääsymaksut ja opastetut kierrokset Gustaf- ja Gösta-museoissa.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut:

Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi