Matkustusaika
10.08.2020 - 13.08.2020

Matkakohde
Saarenmaa


HUOM! Matka siirretty kesään 2021. Länsi-Viron ja Saarenmaan yksityiskartanot ovat kohteitamme tänä vuonna. Entisinä omistajina on ollut kuuluisia sukuja, ja kartanot ovat nähneet rikkautta ja loistoa kuin myös viime vuosikymmenien sosialistiset ajat. Nyt kartanoilla on uudet omistajat ja uusi elämä. 

Ohjelma:
10.8. Maanantai. Lähtö klo 9.00 Helsingin Länsisatamasta Eckerö Linen m/s Finlandialla Tallinnaan. Aamiainen laivalla. Ajamme uusgoottilaistyyliseen Laitsen linnaan, jossa toimii nykyään hotelli ja ravintola. Kauniin puutarhan erikoisuutena on suuri puulabyrintti. Jatkamme Koluveren linnaan, jota ovat asuttaneet niin Grigori Orlov kuin Katariina Suuri. Lounas. Lauttamatka Muhun saarelle,  josta ajamme Saarenmaalle. Majoittuminen Kuresaaressa Rüütli Spa -hotelliin.

11.8. Tiistai. Aamiainen. Kierros Kuresaaren historiallisessa kaupungissa. Lähdemme tutustumaan Pilgusen, Loonan ja Pidulan kartanoihin, jotka edustavat tyypillistä Saarenmaan arkkitehtuuria.  Kunnostetuissa kartanoissa järjestetään juhlia ja muita tilaisuuksia. Lounas päivän aikana. Paluu hotelliin.

12.8. Keskiviikko. Aamiainen. Tutustumme kauniisti entisöityyn ja perinteistä kartanotyyliä edustavaan Otin kartanoon, joka on saaren vanhimpia. Vierailemme vielä Tõllusten kartanossa. Sen omistajalla on kosmetiikka-alan yritys, jonka raaka-aineita viljellään kartanon mailla. Lounas päivän aikana. Vapaa-aikaa Kuresaaressa.

13.8. Torstai. Aamiaisen jälkeen lähdemme Muhun saarelle. Näemme komean Pädasten kartanon, jossa toimii nykyään hotelli. Lauttamatka mantereelle ja vierailu suomalaisomistuksessa olevassa Haeskan kartanossa. Viimeinen kohteemme on Suur-Lähtru, jonka omistaa Viron sisäministeri Mart Helme. Lounas päivällä ja buffetpäivällinen laivalla. Ajamme satamaan, josta Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee klo 18.30 ja saapuu Helsingin Länsisatamaan klo 21.00.

Hinta:  595 €/hlö 2 hh, lisämaksu 135 € 1 hh. Toimitusmaksu 14 €/varaus.

Hintaan sisältyy: laivamatkat, matkatavarahytit meno-paluu, bussi- ja lauttakuljetukset, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut ja suomenkielisen oppaan palvelut.

Oppaana saarenmaalainen Sirje Ess.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Lisätiedot ja varaukset:

Saga Matkat 020 155 6650 tai myynti@sagamatkat.fi