Matkustusaika
04.09.2020 - 07.09.2020

Matkakohde
Englanti


HUOM! Matka siirretty kesään 2021. Englannin upeat aateliskartanot hurmaavat. Aloitamme Winston Churchillin kotikartanosta ja tutustumme myös Downton Abbeyn kuvauspaikkaan.

Ohjelma:

4.9. Finnairin lento klo 8.00 Lontooseen. Jatkamme bussilla Chartwell Houseen, Winston Churchillin kotikartanoon. Huoneet on säilytetty pienimpiä yksityiskohtia myöten samanlaisena kuin perheen siellä asuessa. Churchill on sanonut: ”Päivä poissa Chartwellista on hukattu päivä.” Jatkamme idylliseen Ightham Moat -kartanoon. 700 vuotta vanha rakennus on nähnyt niin keskiajan ritareita kuin kuningatar Viktorian hoviväkeäkin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

5.9. Aamiainen. Vierailemme Penshurst Place -kartanossa, jonka omistaja varakreivi Philip Sidney on kuningattaren edustaja Kentin kreivikunnassa. 1300-luvulla rakennettu kartano on toiminut muun muassa Henrik VIII:n metsästysmajana. Jatkamme naisten linnaksi kutsuttuun Leeds Castleen. Linnan värikkään historian aikana siellä on asunut useampiakin kuninkaallisia. Illallinen hotellissa.

6.9. Aamiainen. Ajamme Brightonin merenrantakaupunkiin. Vierailemme Royal Pavilionissa, joka rakennettiin 1700–1800-lukujen taitteessa Yrjö IV:n piilopaikaksi. Pavilion on huikea kokonaisuus indo-goottilaista tyyliä. Vapaa-aikaa Brightonissa, jonka jälkeen jatkamme Arundelin linnaan. Sen ovat omistaneet vuosisatojen ajan Norfolkin herttuat. Nykyinen 18. herttua vastaa kruunajaisista ja parlamentin avajaisista. Näemme huoneita, jotka ovat edelleen perheen käytössä. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

7.9. Aamiainen. Vierailu Downton Abbey -televisiosarjasta tutussa Highclere Castlessa. Linnan omistaa 8. Carnavonin kreivi perheineen. Hänen sukulaisensa rahoitti aikanaan Tutankhamonin haudan kaivaukset. Lounas matkalla kentälle. Lento klo 18.10 laskeutuu Helsinkiin klo 23.00.

Hinta: 1 395 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 230 €. Toimitusmaksu 14 €.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Varaukset ja tiedustelut:

Saga Matkat 020 155 6650 tai myynti@sagamatkat.fi