Matkustusaika
03.09.2022 - 06.09.2022


Kohteinamme ovat toinen toistaan komeammat aateliskartanot jotka sijaitsevat maaseudun rauhassa. Bussimatkojen aikana näemme muun muassa ihastuttavia kyliä, olkikattoisia taloja ja runsaskukkaisia puutarhoja.  Aloitamme Winston Churchillin kotikartanosta ja viimeisenä tutustumme Downton Abbeyn kuvauskartanoon Highclere Castleen.

Ohjelma:

3.9. Finnairin lento klo 8.00 Lontooseen. Jatkamme bussilla Sir Winston Churchillin Chartwell House kotikartanoon. Huoneet ovat säilytetty pienimpiä yksityiskohtia myöten samanlaisena kuin perheen siellä asuessa. Churchill on sanonut ”Päivä poissa Chartwellista on hukattu päivä.” Jatkamme idylliseen Ightham Moat-kartanoon. 700 vuotta vanha rakennus on nähnyt niin keskiajan ritareita kuin kuningatar Victorian hoviväkeäkin. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

4.9. Aamiainen. Vierailemme Penshurst Place-kartanossa jonka omistaja varakreivi Philip Sidney on kuningattaren edustaja Kentin kreivikunnassa. 1300-luvulla rakennettu kartano on toiminut muun muassa Henrik VIII:n metsästysmajana. Jatkamme naisten linnaksi kutsuttuun Leeds Castleen. Linnan värikkään historian aikana siellä on asunut useampiakin kuninkaallisia. Illallinen hotellissa.

5.9. Aamiainen. Ajamme Brightonin merenrantakaupunkiin. Vierailemme Royal Pavillionissa, joka rakennettiin vuosina 1700-1800 lukujen taitteessa Yrjö IV:n piilopaikaksi. Pavillion on huikea kokonaisuus indo-goottilaista tyyliä.  Vapaa aikaa Brightonissa, jonka jälkeen jatkamme Arundelin linnaan. Sen ovat omistaneet vuosisatojen ajan Norfolkin herttuat. Nykyinen 18. herttua vastaa kruunajaisista ja parlamentin avajaisista. Näemme huoneita jotka ovat edelleen perheen käytössä. Majoittuminen hotelliin ja illallinen.

6.9. Aamiainen. Vierailu Downton Abbeyn -televisiosarjasta tutussa Highlere Castlessa. Linnan omistaa 8. Carnavonin kreivi perheineen. Hänen sukulaisensa rahoittivat aikoinaan Tutankhamonin haudan kaivaukset. Lounas matkalla kentälle. Lento klo 18.10 laskeutuu Helsinkiin klo 23.00.

Hinta: 1 395 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 230 €. Toimitusmaksu 14 €.

Hintaan sisältyy: lennot, bussikuljetus, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, sisäänpääsymaksut, verot ja matkustajamaksut.

Paikallisoppaana Marjo Sanderson.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Varaukset ja tiedustelut:

Saga Matkat 020 155 6650 tai myynti@sagamatkat.fi