Matkustusaika
10.10.2020


Härkälän kartano

Virkistysretkellä Somerolle ihailemme kartanoita, maistelemme omenoita ja juustoja sekä tutustumme sarjakuvapiirtäjän maailmaan.

OHJELMA:

10.10. Lauantai. Klo 8.30 lähtö Kiasman edessä olevalta tilausajopysäkiltä Helsingistä.
Noin klo 10.15 saavumme Somerolle. Seuraamme liittyy oppaamme Hovilan kartanon emäntä Arja Torkkomäki, joka kertoo paikkakunnan historiasta ja somerolaisista merkkihenkilöistä. Ensimmäinen
kohteemme on Avellanien kartano, joka on rakennettu vuonna 1850. Kartanon isäntä Mikko Kivimaa esittelee paikan ja kertoo sen historiasta. Nautimme kahvit väentuvassa ja maistelemme Kolatun Juustolan tuotteita sekä Ahon jogurtteja Outi Kolatun johdolla. Maankuulun juustolan tuotteita voi
myös ostaa kotiin.

Klo 11.30 jatkamme Härkälän kartanoon, 1500-luvun lopulla perustettuun säteriin, jonka ovat kunnostaneet nykyiset omistajat Soili Suominen-Hurme ja Raino Hurme. Isäntä esittelee meille kartanon ja kertoo sen historiasta. Lounas Härkälässä.

klo 14.00 Somero-kierroksemme jatkuu Hovilan kartanoon. 1600-luvulla perustettu säteri on Arja ja Matti Torkkomäen sukukartano. Matti Torkkomäki on perehtynyt omenalajikkeiden jalostukseen, ja kartanolla onkin laaja omenatarha. Saamme kuulla mielenkiintoisen katsauksen eri omenalajeista sekä niiden jalostuksesta. Pääsemme myös maistelemaan tarhan antimia. Luomuomenoiden ostomahdollisuus.

Hovilassa tapaamme animaatio- ja sarjakuvataiteilija Heikki Paakkasen, jonka oivalluksia voimme nähdä esimerkiksi Ilta-Sanomissa. Sydänsomerolaisena hän kertoo valloittavaan tapaansa tarinoita paikkakuntalaisista, sarjakuvapiirtäjän arjesta ja vaikkapa miekkailusta.

Klo 16.00 lähtö kohti Helsinkiä. Saavumme Kiasman pysäkille noin klo 18.00.

Hinta: 185 €/hlö. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: bussikuljetukset, ohjelmassa mainitut ruokailut, sisäänpääsymaksut ja opastukset.
Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Lisätiedot ja varaukset:

Etelämatkat/Liisa Huhtala 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi