Lukijamatkat

Matkustusaika
15.01.2021 - 18.01.2021


Tule kokemaan maaginen kaamosaika, kun päivänvalo on vain punainen viiru taivaanrannassa. Teemme rekiretkiajelun, tutustumme saamelaisperheen elämään ja toivottavasti näemme revontuliakin.

OHJELMA:

15.1. Perjantai. Finnairin lento klo 11.35 Ivaloon ja kuljetus Ivalo-hotelliin. Keittolounaan jälkeen lähdemme hevosrekiajelulle Ivalojoen jäälle ja läheiseen metsään. Nautimme rekiretken jälkeen kaamosglögit hotellin aulabaarissa. Illallinen ravintolassa.

16.1. Lauantai. Aamiainen. Lähdemme bussilla Lemmenjoelle viettämään aamupäivää Palton perheen vieraina. Huopataiteilija Kaija Paltto pitää havainnollisen esitelmän huovuttamisesta. Lampaanvillan huovuttamista eri käyttötarkoituksiin on harjoitettu tuhansien vuosien ajan. Kuulemme porosaamelaisten elämästä ja historiasta sekä kahvihetken aikana komeaa joikua. Jatkamme keittolounaalle Erähotellin ravintolaan. Paluu hotelliin ja illallinen.

17.1. Sunnuntai. Aamiainen. Leppoisaa oleilua tai ulkoilua kaamoksen ja lumen keskellä. Hotellista saa lainata veloituksetta esimerkiksi potkukelkkoja, suksia ja luistimia. Ainutlaatuinen kokemus etelän vähälumisiin talviin tottuneelle on potkutella pitkin Ivalon raittia. Lounas ja illallinen hotellissa.

18.1. Maanantai. Aamiainen. Opastettu kierros Saamelaiskulttuurikeskus Sajoksessa. Arkkitehtuuriltaan erikoinen Sajos on Suomen saamelaisten parlamenttitalo, joka toimii muun muassa koulutuskeskuksena, kirjastona, arkistona ja käräjäpaikkana. Palaamme lounaalle hotelliin, jonka jälkeen kuljetus lentoasemalle. Lento klo 19.00 laskeutuu Helsinkiin klo 20.30.

Hinta: 1 155 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 140 €.
Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Hintaan sisältyy: lennot, verot ja viranomaismaksut, bussikuljetukset, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut ja käyntikohteet sekä paikallisoppaiden palvelut. Hotellin saunat ja uima-allas käytössä joka päivä.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Lisätiedot ja varaukset:

Etelämatkat/Liisa Huhtala 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi