Matkustusaika
22.06.2017 - 26.06.2017

Matkakohde
Lemmenjoki


Koe pohjolan yöttömän yön taika Lemmenjoella! Risteilemme muun muassa Inarinjärvellä, nostamme Tuulispään huipulla maljan juhannukselle, tutustumme porosaamelaisten elämään ja teemme retken Pykeijan kylään Norjan puolelle.

ohjelma

22.6. Finnairin aamulento Helsingistä Ivaloon, kuljetus hotelli Ivaloon, majoittuminen ja keitto-lounas. Ajamme Inariin, josta alkaa risteilymme Inarinjärvellä. Laivalla kuulemme selostuksen Inarinjärvestä ja Ukonsaaresta. Rantaudumme ikivanhalle uhrisaarelle, saamelaisten kallioseitaan Ukonkivelle. Mahdollisuus nousta kallion laelle ihailemaan erämaamaisemia. Paluuristeilymme seurailee ikivanhaa postireittiä. Risteilyn jälkeen tutustumme mielenkiintoiseen Saamelaismuseo Siidaan, jossa toimivat saamelaisten kansallismuseo ja Metsähallituksen luontokeskus. Paluu hotelliin ja illallinen.

23.6. Aamiainen. Bussilla kohti tarujen Lemmenjokea, jossa vietämme päivän Palton saamelaisperheen vieraana. Kuulemme huopataiteilija Kaija Paltolta porosaamelaisten elämästä. Matkaamme jokiveneellä Lemmenjokea pitkin syvälle erämaahan historialliselle kulta-alueelle, jossa voimme kokeilla kullanhuuhdontataitojamme. Nautimme kultavaltauksella porokeittoa ja nokipannukahvit leivonnaisten kera. Kuulemme perinteistä joikua ja tarinaa poronhoidosta. Saamelaistalon pihapiirissä pääsemme silittelemään poroja. Paluu hotelliin ja illallinen. Noin klo 23 lähdemme bussilla Tuulispää-tunturin huipulle, josta näemme Inarinjärven koko komeudessaan. Nostamme maljan juhannukselle ja keskiyön auringolle. Paluu hotelliin.

24.6. Aamiainen. Retki Suomen ja Venäjän rajavyöhykkeelle Raja-Joosepin vartioasemalle. Tutustumme legendaariseen Raja-Joosepin kenttään Luttojoen rannalla, jota sanotaan yhdeksi Suomen kauneimmista asuinmaisemista. Kuulemme paikallisoppaalta viimeisen helmenpyytäjän värikkään ja traagisenkin tarinan. Paluumatkalla tutustumme Nellimin rajakylään sekä Pyhän Kolminaisuuden ja Trifon Petsamolaisen ortodoksikirkkoon, näemme Paatsjoen sillan ja Lapin sodan aikaisia tapahtumapaikkoja. Paluu hotelliin ja illallinen.

22.5. Aamiaisen jälkeen bussilla kohti Norjan Neideniä ja Pykeijaa. Ajamme Inarinjärveä myötäillen ja ylitämme rajan Näätämössä. Jatkamme Varangerin vuonojen rantoja seuraillen suomalaisten 1800-luvun nälkävuosina perustamaan ja satumaaksi kutsuttuun Pykeijan kylään. Sen suurin tulonlähde on kuningasravun pyynti, ja mekin pääsemme nauttimaan tästä herkusta. Paluumatka kulkee Jäämeren rantoja seuraten Nuorgamiin ja sieltä Tenojoen vartta Utsjoelle, jossa pysähdymme historiallisille kirkkotuville. Paluu hotelliin ja illallinen.

26.6. Aamiaisen jälkeen kohti Sodankylää ja Tankavaaran kultamuseota. Näemme kullankaivajien elämästä kertovia esineitä, dokumentteja, työkaluja ja laitteita sekä kultaryntäyksen aikaisia rakennuksia. Vierailun jälkeen ajamme Laanilan Kievariin lounaalle ja edelleen Ivalon lentoasemalle, josta lento klo 18.30 laskeutuu Helsinkiin klo 20.50.

Hinta: 1 295 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 165 €.

Hintaan sisältyy: lennot, majoitus, bussikuljetukset, ohjelmassa mainitut ruokailut, retket, sisäänpääsymaksut ja paikallisoppaan palvelut.
Matkanjohtajana Liisa Huhtala.
Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut:

Etelämatkat 050 5722 197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi