Matkustusaika
06.04.2019 - 10.04.2019

Matkakohde
Istanbul


Istanbul on runsaudensarvi! Nautimme sen parhaita paloja maustettuna turkkilaisen keittiön herkuilla ja tulppaanifestivaalin kukkaloistolla.  

Ohjelma:

6.4. Lauantai. Lento klo 13.25 Istanbuliin. Majoittuminen Richmond-hotelliin, joka sijaitsee kävely- ja ostoskadun varrella. Illallisen nautimme kukkabasaarin alueella sijaitsevassa tunnelmallisessa tavernassa.

7.4. Sunnuntai. Aamiainen. Retkipäivä alkaa monien historiallisten tapahtumien näyttämönä toimineen Hippodromin alueelta jatkuen Siniseen moskeijaan ja Topkapin palatsin aarrekammioon. Tutustumme myös vanhaan maalaustekniikkaan, jolla on lukuisia kertoja kuvattu maan kansalliskukkaa tulppaania. Lounas Kultaisen sarven merellisiä näkymiä katsellen. Jatkamme maustebasaariin, joka on tulvillaan herkkuja.

8.4. Maanantai. Aamiainen. Vierailu Hagia Sofian kirkkomuseossa, joka luetaan maailman merkittävimpiin kirkkorakennuksiin. Valtaisa rakennus valmistui vuonna 537. Seuraava kohteemme on Yerebatan Sarayı eli maanalainen vesisäiliö, joka rakennettiin keisari Justinianus I:n valtakaudella 500-luvulla. Rakennelman kattoa kannattelee 336 korinttilaista pylvästä. Päivän viimeinen kohde on maailmankuulu suuri basaari, jossa myydään muun muassa koruja, mattoja, antiikkia ja nahkatöitä.

9.4. Tiistai. Aamiaisen jälkeen tutustumme Dolmabahçen ylelliseen palatsiin. Vierailun jälkeen ihailemme risteilyllä Bosborinsalmen rantojen upeita palatseja ja salmen ylittäviä riippusiltoja. Lounas kalaravintolassa. Seuraava kohteemme on Turkin parhaana pidetty Sakıp Sabancı -taidemuseo ja Emirganin puisto, jossa näemme tuhansien tulppaanien loistoa.

10.4. Keskiviikko. Aamiainen. Kuljetus kentälle, josta lento klo 14.40 laskeutuu Helsinkiin klo 18.05.

Hinta: 955 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 210 €.

Hintaan sisältyy: lennot Turkish Airlinesilla, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, opastetut retket ja sisäänpääsymaksut.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Varaukset ja tiedustelut

Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi