Matkustusaika
13.04.2019 - 18.04.2019

Matkakohde
Sandanski


Matkaan sisältyy myös kylpylähoitopaketti, jossa kasvo- ja jalkahoito sekä ruusuhoito vartalolle.

Etelä-Bulgarian kylpyläkaupunki Sandanski on kuuluisa lämpimistä mineraalivesistään ja hoitavasta ilmastostaan. Matkan antia ovat muun muassa ihanat hoidot, edulliset ostokset sekä tutustumiset Rilan luostariin ja pääkaupunki Sofiaan.

Ohjelma:

13.4. Lauantai. Aamulento klo 6.00 Münchenin kautta Sofiaan. Jatkamme bussilla keskustaan, jossa nautimme lounaan. Matka jatkuu kohti etelää ja Sandanskin kylpyläkaupunkia. Majoittuminen ja illallinen. Saamme matkapaketin hintaan sisältyvien kylpylähoitojen ajat, jotka jakautuvat eri päiville.

14.4. Sunnuntai. Aamiainen. Kävelyretki Sandanskin keskustassa. Kuulemme sekä nykyajasta että Rooman vallan aikaisesta historiasta. Gladiaattori Spartacus oli kaupungin suuri poika, joka johti orjakapinaa Rooman valtaa vastaan. Paluu hotelliin, jossa voi nauttia sisä- tai ulkouima-altaissa hoitavien mineraalivesien rentouttavasta vaikutuksesta. Lähteistä pulppuava lämmin vesi on vuosituhansien ajan tuonut helpotusta monien vaivoihin. Matkapaketin hintaan sisältyviä kylpylähoitoja. Illallinen.

Bulgaria on kuuluisa lukuisista kauneudenhoitoon tarkoitetuista ruusutuotteistaan.

15.4. Maanantai. Aamiainen. Retki Rilan luostariin, joka on Unescon suojelukohde. Vuonna 927 perustettu luostari on Bulgarian suurin ja merkittävin. Mahtavan vuoriston kainalossa sijaitseva luostarikokonaisuus on vaikuttava. Lounas Rilassa ja paluu hotelliin. Iltapäivällä vapaa-aikaa ostoksiin, kylpylähoitoihin tai uimiseen lämpimissä altaissa.

16.4. Tiistai. Aamiainen. Vapaa-aikaa kylpylähoitoihin, mineraalivesialtaisiin tai ostoksiin. Iltapäivällä lähdemme idylliseen Melníkin kaupunkiin, joka on Bulgarian pienin. Kävelykierroksen jälkeen maistelemme paikallisia viinejä ja nautimme illallisen kansallistyylisessä ravintolassa.

17.4. Keskiviikko. Aamiaisen jälkeen bussilla kohti Sofiaa. Kevyt lounas ja majoittuminen hotelliin. Iltapäivällä vierailu Sofian kaupungin museossa. Sen näyttely kertoo elävästi kaupungin pitkän historian aina antiikin ajoista kukoistukseen roomalaisten varuskuntakaupunkina ja Bulgarian kuningaskunnan pääkaupunkina. Museovierailun jälkeen pieni kävelykierros ydinkeskustassa. Konserttielämys ennen illallista.

18.4. Torstai. Aamiainen. Kuljetus Sofian lentoasemalle, josta lento klo 12.55 Münchenin kautta laskeutuu Helsinkiin klo 18.40.

Hinta: 1 490 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 150 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.

Yksityiskohta Rilan luostarin seinästä.

Hintaan sisältyy: lennot, verot ja matkustajamaksut, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut, paikallisoppaiden palvelut.

Kylpylähoitopaketti sisältää: kasvohoidon (1 h), jalkahoidon (1 h) ja ruusuhoidon vartalolle (1 h). Halutessasi voit vaihtaa jonkun hoidoista esimerkiksi 45 minuutin hierontaan. Kerro toiveesi varauksen yhteydessä. Lisähoitoja mahdollisuus saada eri veloituksella.

Matkanjohtajana Liisa Huhtala.

Matka ei sovellu liikuntarajoitteisille.

Varaukset ja tiedustelut:

Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi