Matkustusaika
24.07.2019 - 28.07.2019

Matkakohde
Englanti


Yleisön pyynnöstä teemme Agatha-matkan Englannin maaseudulle. Näemme muun muassa kohteita joissa on kuvattu rakastettuja Agatha Christie -filmejä. Käymme Greenway Housessa jossa kirjailija perheineen asui. Nämä ja paljon muuta sisältyy matkamme runsaaseen antiin.

Matkaohjelma

Keskiviikko 24.7.
Lähtö klo 8.00 Finnairin lennolla Lontooseen. Jatkamme bussilla idylliseen Nether Wallopin kylään, jossa on kuvattu useita Miss Marple -elokuvia. Jatkamme Salisburyn historiallisen kaupungin kautta Pembroken jaarlin loisteliaaseen Wilton Houseen. Palatsimaiset valtiohuoneet ovat olleet useiden filmien kuvauspaikkana, mm. tv-sarjalle The Crown. Kartanossa on esillä myös arvokasta taidetta. Majoittuminen kahdeksi yöksi Pethertonin kylään. Illallinen hotellissa.

Torstai 25.7.
Aamiainen. Vierailu Dunsterin linnassa, joka kuului Luttrellin perheelle yli 600 vuotta. Linnalta on kirkkaana päivänä upeat maisemat Bristolin kanaalille ja Exmoorin nummille saakka. Jatkamme Lyntonin pikkukaupunkiin. Paikan erikoisuutena on vesivoimalla toimiva juna, joka kuljettaa matkailijoita korkealta kalliolta alempana sijaitsevaan Lynmouthin merenrantakylään. Tutustuminen Hestercombeen, jossa näemme 1900-luvun alun muodollisen puutarhan sekä lähes 300 vuotta vanhan maisemapuutarhan. Paluu hotellille, jossa illallinen.

Perjantai 26.7.
Aamiainen. Ajamme Dartmoorin nummille ja käymme ihastuttavassa Widecomben kylässä, jonka kirkko ja pubi ovat 1400-luvulta. Näissä maisemissa asuessaan Agatha Christie kirjoitti ensimmäisen kirjansa Stylesin tapaus. Jatkamme Torquayn kaupunkiin, jossa Agatha syntyi. Majoitumme kahdeksi yöksi ja illallinen hotellissa.

Lauantai 27.7.
Aamiainen. Lähdemme Dartmouthin kaupunkiin, josta siirrymme jokilaivalla Agatha Christien rakkaaseen kotikartanoon Greenwayhin. Talo on yli 500 vuotta vanha ja säilytetty sellaisena kuin se oli kirjailijan aikana. Paluumatkalla poikkeamme Agathan kotikirkossa ja sen vieressä olevassa pubissa. Illallinen hotellissa.

Sunnuntai 28.7.
Aamiaisen jälkeen lähdemme kohti Lontoon lentoasemaa. Matkalla pysähdymme Bathissa, Jane Austenin kauniissa kotikaupungissa. Vapaa-aikaa ruokailuun tai ostoksille. Jatkamme kentälle, josta lento klo 18.10 laskeutuu Helsinkiin klo 23.00.

Hinta: 1 395 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 150 €.

Lisätietoja ja varaukset

Saga Matkat 020 155 6650 tai myynti@sagamatkat.fi