Matkustusaika
05.06.2023 - 09.06.2023

Matkakohde
Taalainmaa


Taalainmaan seutua sanotaan Ruotsin puutarhaparatiisiksi. Ei siis ihme, että sinne asettuivat aikansa kuuluisimmat henkilöt niin taiteen kuin tieteen alalta. Tervetuloa tutustumaan kiinnostaviin henkilötarinoihin. 

OHJELMA

5.6. maanantai

Klo 16.00 kokoontuminen Helsingin Olympiaterminaalissa. Lippujen jako ja siirtyminen Silja Symphony-laivaan. Klo 17.00 Grand Buffet ruokajuomineen. Laivalla on monipuolista iltaohjelmaa.

6.6. tiistai

Meriaamiainen. Klo 10.00 Silja Symphony saapuu Tukholman Värtahamniin. Tilausbussi ja paikallisopas ovat odottamassa. Ajamme kohti Sundbornia (230 km) jaloittelutauko matkalla ja lounas perillä. Klo 15.00  tutustumme Carl Larssonin taiteilijakotiin. Larssonien koti ja pihapiiri ovat monille tuttuja taiteilijan kotielämää kuvaavista maalauksista. Ryhmä jaetaan kahteen osaan, joista toisen ollessa sisällä, toinen osa voi omatoimisesti tutustua 250 metrin päässä olevaan Konsthallen Kvarnen-taidehalliin, jossa on Karin Larssonin värikkäiden tekstiilien näyttely. Vierailun jälkeen majoittuminen Falunissa First Hotel Grandiin. Ilta vapaa.

7.6. keskiviikko

Aamiainen. Klo 8.00 ajamme Moran Zorngårdeniin, matka-aika noin puolitoista tuntia Falunista. Klo 10.00 pääsemme Emma ja Anders Zornin taiteilijakotiin. Ryhmämme jaetaan 12:sta henkilön pienryhmiin. Odotellessa oman ryhmän sisäänmenoa halukkaat voivat tutustua vieressä sijaitsevaan Zornin taidemuseoon, jossa esille Zornin taidetta.  Anders Zorn on yksi Ruotsin kuuluisimmista kuvataiteilijoista. Hänen hyviä ystäviään olivat  Edelfelt ja Gallen-Kallela. Lounaan jälkeen ajamme noin tunnin matkan Hildasholmiin. Klo 15.00 vierailu Axel Munthen vaimolleen Hildalle rakennuttamassa kauniissa kartanossa, jota ympäröi ihastuttava puutarha istutuksineen ja veistoksineen. Paluu hotelliin.

8.6. torstai.

Aamiainen. Klo 8.30 lähdemme kohti Uppsalaa (ajomatka noin 190 km). Klo 11.00 tutustumme kasvitieteilijä Carl von Linnén kotimuseon puutarhaan. Tämän jälkeen mahdollisuus tutustua omatoimisesti museoon. Kasvitieteilijä Linnéstä sanotaan että Jumala loi, mutta Linné järjesti. Nautimme kahvin ja suolaisen kahvileivän ennen tutustumista Uppsalan  tuomiokirkkoon. Matka jatkuu kohti Tukholmaa ja Värthamnin satamaa. Laivalla Grand Buffet-ruokailu klo 16.45.

9.6. Meriaamiainen. Laiva saapuu Helsingin Olympiaterminaaliin klo 10.30.

Hinta: 1 235€/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 260€ toimitusmaksu 10€/ varaus.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Varaukset ja tiedustelut: Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi 

Carl Larsson


Anders Zorn


Münthe