Matkustusaika
04.09.2024 - 08.09.2024


Lahemaan kansallispuisto on monipuolinen merimaisemineen, kulttuurihistoriallisine paikkoineen, metsineen ja hiekkarantoineen. Majoitumme Võsun kylässä, josta käsin teemme pyöräretkiä kansallispuiston alueen kohteisiin.

Alustava matkaohjelma:
4.9. keskiviikko Võsu ja Käsmun kylä
Kokoontuminen ja lähtöselvitys Helsingin Länsiterminaalissa 2. Lippujen jako ja nousu laivaan. Matkatavaroille on varattu kaksi hyttiä.
Klo 09:00 Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee Helsingistä. Meriaamiainen laivalla.
Klo 11:15 Saapuminen Tallinnaan. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa. Bussikuljetus pyörävuokraamolle, jossa testaamme pyörät. Bussikuljetus jatkuu Tallinnasta Viron suosittuun pohjoisrannikon lomanviettopaikkaan Võsuun, jonne on matkaa Tallinnasta n. 70 km. Kevyt lounas matkalla. Majoitumme Rannaliivin majataloon.

Rannaliiv on rauhallinen ja viihtyisä majatalo muutaman sadan metrin päässä upealta hiekkarannalta ja Võsun keskustasta. Yhteensä 13 huonetta, joissa on kylpyhuone, ilmastointi, tv, wifi. Aamiaishuone-kahvila. Tilaussauna. Võsun kylässä on ruokakauppa, muutama kahvila, ravintola ja pubi. http://rannaliiv.ee/homepage/
Majoittumisen jälkeen lähdemme pyörillä tutustumaan Võsuun sekä noin 5 km päässä sijaitsevaan Käsmun kylään. Käsmu on tunnettu Viron vanhimmasta merikoulusta, merikapteeneista ja laivanrakennuksesta. Täällä nähdään myös kaunis merimieshautausmaa, merimiesten kappeli ja useita merikapteenien taloja 1900-luvun alusta. Käsmun merimuseossa on nähtävillä paljon mielenkiintoista paikan historiasta. Paluu Võsuun ja illallinen. Päivän pyöräily n. 15 km.

5.9. torstai Altajan kalastajakylä ja Oandun Metsäkeskus
Aamiaisen jälkeen lähdemme pyöräilemään pitkin kaunista rantatietä Altjan kalastajakylään, jossa nähdään kaunis Vergin venesatama, Altjan vanhat kalastajatalot sekä historiallinen kievari. Jatkamme matkaa yhdelle Lahemaan kauneimmista kartanoista, Sagadin kartanolle, jossa tutustumme kartanoon ja sen historiaan. Kartano kuului kukoistusaikanaan von Folckien aatelissuvulle ja on yksi Pohjois-Viron mahtavimpia kartanoita. Sagadissa vierailemme myös mielenkiintoisessa Metsämuseossa. Paluumatkalla Võsuun ohitamme kauniin Vihulan kartanon ja pysähdymme Oandun Metsäkeskuksessa ja saamme lisää tietoa Lahemaan luonnosta ja kasvillisuudesta. Keittolounas päivän aikana. Paluu Võsuun ja illallinen.
Päivän pyöräily n. 30 km.

6.9. perjantai Palmsen kartano
Aamiainen. Tänään pyöräilemme toiseen Lahemaan kartanohelmeen, Palmsen kartanoon.
Palmse oli neuvostovallan aikana ensimmäisiä kartanoita, joita entisöitiin Metsätalousministeriön johdolla. Tutustumme kartanon päärakennukseen, talvipuutarhaan ja kauniiseen puistoon. Lahemaan kansallispuiston keskuksessa näemme lyhytelokuvan kansallispuiston toiminnasta. Päivän aikana näemme myös Ilumäen hautausmaan ja kappelin, jonne on haudattu useita von Pahlenien aatelissuvun jäseniä. Von Pahlenit olivat Palmsen kartanon pitkäaikaiset omistajat aina vuoteen 1918 asti, jolloin kartanon maat ja rakennukset siirtyivät Viron itsenäistyneelle valtiolle. Päivän aikana keittolounas. Paluu Võsuun ja illallinen. Päivän pyöräily n. 26 km.

7.9. lauantai Joaveskin ja Nõmmeveskin kylät
Aamiainen. Päivän pyöräilyreitti vie meidät luonnonkauniisiin paikkoihin Joaveskin ja Nõmmeveskin pienissä kylissä. Näemme myös puiston suurimpia vesiputouksia sekä vanhan vesivoimalaitoksen. Tutustumme myös mielenkiintoiseen Pikakosen museoon. Pikakosella on Sundjan huvila, jossa viettivät kesiään 1920-1930 luvuilla Viron tunnetuimmat näyttelijät ja oopperalaulajat. Taloon sisustus on säilynyt suureksi osaksi alkuperäisenä. Kuulemme tarinoita tuolta ajalta sekä näemme huvilan myöhemmän emännän Laine Sundjan taideteoksia.
Paluumatkalla Võsuun poikkeamme Vihasoon kotiseutumuseoon, jossa näemme kyläelämää Neuvostoajalta. Päivän aikana kevyt lounas. Paluu Võsuun ja illallinen.
Päivän pyöräily n. 28 km.

8.9. sunnuntai Rantareitti Tallinnaan
Aamiaisen jälkeen hieman vapaata aikaa. Bussikuljetus Tallinnaan, jonne ajamme kaunista rantatietä pitkin. Matkalla näemme mahtavan Kolgan kartanon (kartanoa entisöidään parhaillaan). Se oli aikoinaan Viron mahtavimpia omistaen rannalla kesäkartanoita. Kartano kuului kauan von Stenbockien suvulle. Seuraavat vierailupaikat oat Muuksin linnamäki ja Tüliveren uhritammi. Satoja vuosia vanha tammipuu on todellinen erikoisuus, sen runko on
ontto ja sisään mahtuu jopa 10 ihmistä. Muuksin linnamäeltä näkee kauas Suomenlahdelle.
Linnoituksen päätehtävä on ollut vartioida rannikkoa ja toimia majakkana. Kevyt lounas.
Saapuminen Tallinnan satamaan. Lippujen jako ja nousulaivaan. Matkatavaroille on varattu kaksi hyttiä.
Klo 18:15 Buffetpäivällinen hanajuomin.
Klo 18:30 Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee Tallinnasta ja saapuu Helsinkiin klo 21:00.

Hinta 1065 €/hlö/2h huoneessa
Yhden hengen huoneen lisämaksu 130 €

Hintaan sisältyy

– laivamatkat Helsinki – Tallinna – Helsinki Eckerö Linen laivoilla
– 2 hyttiä matkatavaroille meno- ja paluumatkalla
– meriaamiainen menomatkalla
– buffetpäivällinen paluumatkalla
– 4 yön majoitus Guest House Rannaliivissa aamiaisella
– bussikuljetukset Tallinnasta Võsuun ja takaisin
– sähköpyörän vuokraus 4 päiväksi
– 5 kevyttä lounasta ja 4 illallista sis. vesi
– sisäänpääsymaksut vierailukohteisiin
– suomenkielisen pyöräilyoppaan palvelut
– päästömaksut, paikalliset verot ja arvonlisävero

Hintaan ei sisälly

– ruokajuomat
– juomarahat
– toimistomaksu 10 €/varaus
– matkavakuutus ** aktiivilomilla pakollinen**

Matkaohjelma sitoumuksetta. Hinnat edellyttävät minimilähtijämäärää. Pidätämme oikeuden ohjelman sisällön muuttamiseen force majeure -tilanteissa.

Varaukset ja tiedustelut: Resviaria asiakaspalvelun tavoittaa maanantaista perjantaihin kello 9-13 numerosta 0440 477070.
Muina aikoina laita viestiä info@resviaria.com