Matkustusaika
29.07.2023 - 31.07.2023


Rakkautta, kekseliäisyyttä ja paljon työtä, niistä aineksista on puutarhat tehty.

OHJELMA:
29.7. Lauantai. Eckerö Linen m/s Finlandia lähtee klo 9.00 Helsingin Länsiterminaalista Tallinnaan. Buffet-aamiainen laivalla. Satamasta jatkamme Jänedan puutarha- ja maatalouspäiville. Kuulemme Jänedan kartanon historiasta ja sen maineikkaista omistajista. Seuraava kohteemme on Riina Ahvenen kukkatarha. Riina on erikoistunut iiriksiin ja perinnelajeihin. Jatkamme useita palkintoja saaneelle Kadakan tilalle, josta löytyy niin luonnonmukaisuutta kuin englantilaistyylistä osaa. Lyhyt pysähdys Arun viinikartanolla, josta halukkaat voivat ostaa tuliaisiksi tilan marjaviinejä.
Majoittuminen Rakveressa Villa Theresa -hotellissa. Lounas päivän aikana.

30.7. SUNNUNTAI. Aamiaisen jälkeen vierailu Liina Straussin kaupunkitarhassa, joka on palkittu kaksi kertaa. Jatkamme Lahemaalle Tiiu-maatilan ruusutarhaan, jossa on noin 300 ruusulajikkeen lisäksi muita kukkia ja yrttejä. Ihailemme Vihulan kartanon puutarhaa ja jatkamme Põrgupõhjan kotitarhaan, joka palkittiin 2022 maakunnan kauneimpana. Puutarhassa on kunnioitettu alueen luonnonmukaisuutta ja saatu aikaan tasapainoinen lopputulos. Paluu hotelliin. Lounas päivän aikana.

31.7. Maanantai. Aamiainen. Vierailu Mädapean kartanon puutarhaan, jossa kasvaa yksi Euroopan suurimmista syysleimukokoelmista. Marika ja Reemi Vartla ovat jalostaneet näitä vanhoja perinnekukkia, joita heillä onkin noin 1 400 lajiketta. Jatkamme palkittuun Helve Vaarmannin Elämänrikkauden puutarhaan, joka kukkii koko kasvukauden. Seuraava kohteemme on Roosojan puutarha, joka on Viron suurin ruusujen jalostaja. Jatkamme Roogojan puutarhaan. Sen omistaja Uno Kivistik tunnetaan kansainvälisesti kärhöjen jalostajana. Tarhalla on noin 270 kärhölajia. Tilalla kasvatetaan ja kehitetään myös eri viinirypälelajikkeita. Päivän aikana kevyt lounas ja laivalla buffet-päivällinen. M/s Finlandia lähtee klo 18.30 ja saapuu Helsingin Länsiterminaaliin klo 21.00. Monissa vierailukohteissa on ostomahdollisuus.

Hinta: 550 €/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 120 €. Toimitusmaksu 10 €/varaus.
Hintaan sisältyy: laivamatkat, bussikuljetukset, hyttejä matkatavaroille, majoitus, ohjelmassa mainitut ruokailut, sisäänpääsymaksut ja suomenkielisen
oppaan palvelut.

Varaukset ja tiedustelut:
Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi