Matkustusaika
27.05.2023 - 01.06.2023


Tällä kertaa tutustumme Latvian kohteisiin mukavasti sähköpyörillä. Asumme Jurmalassa, joka on kuuluisa pitsihuviloistaan ja upeasta hiekkarannastaan. Käymme myös Liettuan puolella erittäin vaikuttavalla Ristikukkulalla. Tervetuloa kulttuuri- ja aktiivimatkalle!

Ohjelma
27.5. lauantai 

Kokoontuminen Helsinki-Vantaan lentoasemalla.Klo 12:45 Lähtö Finnairin lennolla Riikaan, jonne saapuminen klo 13:55. Suomenkielinen opas on ryhmää vastassa lentoaseman tuloaulassa. Kuljetus lentoasemalta Jurmalaan, jonne matkaa on noin 20 km, matka-aika puoli tuntia.

Hotel Kurshi **** (paikallinen luokitus) Cerinu iela 22, Jurmala
Hotelli sijaitsee 400 m päässä meren rannasta. Hotellissa on ravintola sekä spa-osasto (lisämaksusta) Spa-osastolla on sauna sekä mahdollisuus hierontoihin ja erilaisiin kylpylähoitoihin. Huoneissa on ilmastointi, hiustenkuivain, tv, talletus, jääkaappi, teen/kahvinkeitin, wifi.

WELCOME!

Majoittumisen jälkeen tutustuminen hotellin lähiympäristöön. Jurmala on Itämeren alueen suurin lomakaupunki. Kaupunkia ympäröi vesi kahdelta puolelta, kaupungin eteläreuna on 30 kilometriä Lielupe-joen rantaa pitkin, kun taas kaupungin pohjoisreuna on 24 kilometriä Riianlahdella. Jomas iela on alueen pääkatu, jonka varrella on kahviloita, ravintoloita ja kauppoja. Illallinen.

28.5. sunnuntai 
Aamiainen päivittäin hotellissa. Kokoontuminen hotellin aulaan, jossa englanninkielinen pyöräilyopas tapaa ryhmän. Mukana on myös suomenkielinen opas, joka kääntää englanninkielisen opastuksen. Sähköpyörät on toimitettu hotellille. Tutustumme ja testaamme pyörät, jonka jälkeen pyöräilemme Majorista Buldurin kautta Ragakapan luonnonpuistoon. Jurmalan pitkällä ranta-alueella on kolme keskusta Bulduri, Dzintari ja Majori. Majorista lähdettyämme näemme Jomas ielan varrella olevia upeita, koristeellisia jugend-tyylisiä puutaloja. Retkellä näemme mm. Jurmalan maapallon, joka on Latvian suurin ja Dzintarin kauniin konserttitalon. Jatkamme Ragakapan luonnonpuistoon, joka on perustettu suojelemaan rannikon ikivanhoja mäntymetsien peittämiä dyynejä ja luonnon monimuotoisuutta. Ragakapassa sijaitsee Jurmalan ulkoilmamuseo. Se esittelee elämää ja kalastajan ammattia 1900-luvun alusta alkaen. Päivän pyöräilymatka n. 35 km. Illallinen.

29.5. maanantai Kemerin kansallispuisto

Lähtö hotellista tilausbussilla Kemerin kylään, matka-aika on noin puoli tuntia. Tutustumme Kemerin kylään ja pyöräilemme Kemerin historialliseen kansallispuistoon. Vihreä dyyni on puiston yksi mielenkiintoisimmista dyynimuodostelmista. Se on useiden kilometrien pituinen dyynialue, joka ylittää neitseellisen suon ja kulkee halki havupuumetsän. Nimensä dyyni on saanut vihreästä suosta. Jatkamme Sloka-järven lintutornille ja edelleen Itämeren rannikolle Jaunkemeriin. Lounas retken aikana. Kuljetus takaisin Jurmalaan. Päivän pyöräilyreitti n. 35 km.

30.5. tiistai Riika

Aamiaisen jälkeen kävelemme Dubultin rautatieasemalle (600 m) ja matkustamme suomenkielisen oppaan kanssa noin puolen tunnin junamatkan pääkaupunki Riikaan. Riiassa tapaamme englanninkielisen pyöräilyoppaan ja lähdemme sähköpyörillä tutustumaan kaupunkiin. Pyöräretki kestää noin kolme tuntia, jonka aikana saamme kuulla Riiasta ja sen historiasta ja nykypäivästä. Pohjolan pikku Pariisiksi kutsuttu Riika on upea vierailukohde. Vauraan porvariston rakennuttamina kaupungissa on elegantteja jugend-tyylisiä rakennuksia. Vanhassa kaupungissa näemme Tuomiokirkon, Mustapäiden veljeskunnan talon ja Raatihuoneen. Mahdollisuus nousta Pyhän Pietarin kirkon torniin, josta avautuu kaunis panoraamanäkymä yli kaupungin. Kierroksella näemme myös Daugava-joen rantaa, keskustorin sekä ns. ”Stalinin kakun” eli Latvian tiedeakatemian rakennuksen. Tätä rakennustyyliä käytettiin Neuvostoliitossa yleisimmin Stalinin aikaan. Lounas, jonka jälkeen omaa aikaa Riiassa. Paluu junalla takaisin Jurmalaan. Päivän pyöräilymatka on n. 30 km.

31.5. keskiviikko Sigulda

Bussikuljetus Siguldaan, matka-aika on noin 1,5 h. Siguldan aluetta kutsutaan Vidzemen Sveitsiksi sen korkeiden mäkien vuoksi. Mäkien päälle on aikoinaan ollut hyvä rakentaa linnoja, joista viholliset huomattiin jo kaukaa. Kansallispuiston alueella linnoja ja linnanraunioita on useampiakin. Tämän päivän kierros pyöräillään ns. sähköavusteisilla läskipyörillä, fat bikes -pyörillä. Retkikohde on Gaujan kansallispuisto Siguldassa. Näemme mm. Siguldan uuden linnan käsityökortteleineen. Linna on 1800-luvulta ja sen ulkopuoli on uusgoottilaista tyyliä, kun taas sisäosat ovat kansallisromantiikkaa. Reitillä ovat myös Liivin linnan rauniot, Gauja-joki ja vaikuttava Gutmanalan luola. Luola on Baltian suurin ja sen pohjalla pulppuaa lähde, joka tarinan mukaan paransi ihmisiä. Luolan seinä peittävät vanhat puumerkit, joista vanhimmat ovat 1600-luvulta. Lounas Siguldassa, jonka jälkeen bussikuljetus takaisin Jurmalaan. Päivän pyöräilymatka n. 30 km.

1.6. torstai Ristikukkula

Aamiaisen jälkeen otamme matkatavarat mukaan ja ajamme Liettuan puolelle Šiaulaitaan ja käymme tutustumassa ainutlaatuiseen Ristikukkulaan, josta tuli vainovuosina liettualaisten lohtu ja muistolehto. Tänne on rakennettu ristejä jo tsaarin vallan aikana ja nyt niitä on jo n. 100 000. Ristien lisäksi kukkulalla on krusifikseja ja Neitsyt Marian patsaita. Lounas, jonka jälkeen lähdemme paluumatkalle kohti Riian lentoasemaa. Kuljetus Riian lentoasemalle. Päivän ajomatka n. 260 m. Klo 17:45 Lähtö Finnairin lennolla Riiasta, saapuminen Helsinkiin klo 18:55.

1460 euroa/henkilö/2h huoneessa
Yhden hengen huoneen lisämaksu 225 euroa.

Hintaan sisältyy

– Finnairin lennot Helsinki – Riika – Helsinki
– 23 kg ruumaan menevää matkatavaraa ja 8 kg käsimatkatavaraa
– viiden yön majoitus Jurmalassa
– 5 aamiaista, 4 lounasta, 2 illallista
– sähköpyörien vuokraus 4 päivänä
– lentokenttäkuljetukset, kuljetukset Kemeriin ja Siguldaan
– junalippu Jurmala – Riika – Jurmala
– sisäänpääsymaksut Siguldan uuteen linnaan ja Liivin linnanraunioille
– englanninkielisten pyöräilyoppaiden palvelut pyöräretkillä
– suomenkielisen matkanjohtajaoppaan palvelut koko matkan ajan
– lentokenttämaksut, paikalliset verot

Hintaan ei sisälly

– hotellin spa-osaston käyttö, lisämaksusta
– kypärä
– ruokajuomat
– matkavakuutus **pakollinen aktiivilomilla**

Varaukset ja tiedustelut:
Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy
0440 477 070 tai info@resviaria.com