Matkustusaika
27.04.2024 - 02.05.2024


Alustava matkaohjelma:
27.4. lauantai Lähtöselvitys Helsinki-Vantaan lentoasemalla.
Klo 10:00 Lähtö Finnairin lennolla Budapestiin, jonne saapuminen klo 11:20. Suomenkielinen opas Susanna Szalai-Togay on ryhmää vastassa lentoaseman tuloaulassa. Lähdemme kohti Heviziä, jonne on matkaa 190 km. Noin tunnin ajomatkan jälkeen pysähdymme Martonvasrissa, jossa
nautimme lounaan. Lounaan jälkeen vierailemme kauniin uusgoottilaisen Brunszvikin palatsin puutarhassa. Beethoven vietti Brunszvikin palatsissa paljon aikaa.

Jatkamme matkaa Heviziin ja majoittuminen hotelliin.
Hotelli Palace, Heviz **** (paikallinen luokitus)

Hotelli sijaitsee Hevizin kävelykatualueella, 500 m päässä Heviz-järvestä. Hotellissa on ravintola, kahvila ja kylpyläosasto. Huoneissa on kylpyhuone, ilmastointi, hiustenkuivain, tv, jääkaappi, vedenkeitin, kylpytakit, wifi. Kylpylähoitoja saatavilla lisämaksusta. Lue lisää hotellista täältä.

Ennen puolihoitoillallista on infotilaisuus, jossa esitellään hotellin tiloja ja lähiympäristöä. Kierroksen jälkeen testaamme sähköpyörät.

28.4. sunnuntai Heviz-Keszthely-Balatongyörök-Szepkilato-Gyenesdias- Heviz
Aamiaisen jälkeen aamuvenyttely, jonka jälkeen lähdemme ensimmäiselle pyöräretkelle. Ajamme Keszthelyyn ja siellä sijaitsevan Festeticsien upean uusbarokkisen linnan ohi itkupajujen reunustamaa pyörätietä pitkin Balatonin rannalle. Ajettuamme rantatietä pysähdymme 1700- luvulla rakennetun pyhän Mikaelin kappelin luona, josta avautuu upea järvimaisema. Tämä kaunis näköala oli myös kreivitär Mary Hamiltonin suosikkipaikka, hän saapui sinne hiljentymään ja ihailemaan järvimaisemaa. Päivän aikana pysähdymme nauttimaan välipalaa. Retken pituus 39 km. Palattuamme Heviziin rentoudumme kuumavesilähteen lämmittämässä Heviz-järvessä. Maailman toiseksi suurin vulkaanisperäinen termaalijärvi on syvyydeltään 38 m. Lootuskukkien koristaman järven lämpötila on n. 32 C.
Puolihoitoillallinen.

29.4. maanantai Heviz-Kisbalaton-Alsopahok-Zalavar-Sarmellek-Heviz

Aamiainen ja aamuvenyttely. Pyöräilemme Hevizin kävelykadun päästä holokaustin muistomerkin ohi kohti pikku-Balatonia. Pyöräreitti kulkee pienten kylien läpi ja saavumme luonnonsuojelualueelle. Pikku-Balatonin alueella on suuri vesipuhvelien reservaatti (n. 200 eläintä). Alue on hyvin vartioitu ja pyöräilemme sen läpi. Vörsin kylässä käymme kotiseutumuseossa. Paluumatkalla pysähdymme 400 vuotta samassa paikassa olleessa kievarissa. Kievarin vieressä on Valcumin roomalaiset rauniot. Välipala päivän aikana. Retken pituus 54 km.
Puolihoitoillallinen.


30.4. tiistai Heviz-Cserszegtomaj-Rezi-Varvölgy-Keszthely-Heviz

Aamiainen. Lähdemme pyöräilemään Cserszegtomajiin suuntaan halki vaihtelevan maalaismaiseman. Pysähdymme 1300-luvulla rakennetulla Rezi-linnan raunioilla, josta on upeat maisemat järvelle ja Zala-läänin laaksoille ja kukkuloille. Välipala. Paluumatkalla tutustumme Keszthelyin barokkilinnaan ja sen puistoon. Hieman vapaata aikaa. Kävelykatu on aivan linnan vieressä. Retken pituus 36 km. Iltapäivä vapaata aikaa. Puolihoitoillallinen.

01.5. keskiviikko Heviz-Nemesbük-Zalaköveskút-Karmacs-Egregy-Heviz

Aamiainen ja aamujumppa. Pyöräilemme kastanjapuiden reunustamaa tietä Zalavarin suuntaan. Metsä- ja peltomaisemat vaihtuvat matkan varrella. Pyhän Madgaleenan barokkikiron jälkeen saavumme viininviljelysalueelle. Pysähdymme Nemesbukin 1700-luvulla rakennetulla Pyhän Pietarin kirkolla, josta avautuvat kauniit näkymät. Välipala päivän aikana. Retken pituus 22 km. Pyöräilyn jälkeen pulahdamme lämpimään Heviz-järveen.
Puolihoitoillallinen.

02.5. torstai Budapest

Aamiaisen jälkeen otamme matkatavara mukaan ja lähdemme kohti Budapestia. Kaupunkiin saavuttua teemme kaupunkikierroksen käyden mm. Linnavuorella. Kierroksen jälkeen vierailemme kauppahallissa ja sen jälkeen lounaalla. Kuljetus Budapestin lentoasemalle.

Klo 18:55 Lähtö Finnairin lennolla ja saapuminen Helsinkiin klo 22:15.

Hinta 1845 €/hlö/2hh
Yhden hengen huoneen lisämaksu 120 €.

Hintaan sisältyy

– Finnairin lennot turistiluokassa Helsinki – Budapest – Helsinki
– 23 kg ruumaan menevää matkatavaraa ja 8 kg käsimatkatavaraa
– 5 yön majoitus Hevizissä
– bussikuljetukset Budapest – Heviz – Budapest
– sähköpyörien vuokraus 4 päiväksi
– tukibussi pyöräretkillä
– 2 lounasta, 5 puolihoitoillallista, 4 välipalaa, tervetulojuomat
– 2 sisäänpääsyä Heviz-järvelle
– sisäänpääsymaksu Festeticsin palatsiin
– paikallisen pyöräilyoppaan ja suomenkielisen oppaan palvelut
– lentokenttäverot, paikalliset verot ja arvonlisävero

Hintaan ei sisälly

– ruokajuomat
– istumapaikkavaraukset lennoille
– toimistomaksu 10 e/varaus
– matkavakuutus **aktiivilomilla pakollinen**

Matkaohjelma sitoumuksetta. Hinnat edellyttävät minimilähtijämäärää. Pidätämme oikeuden ohjelman
sisällön muuttamiseen force majeure -tilanteissa.

Varaukset ja tiedustelut

Ryhmämatkatoimisto Resviaria Oy
info@resviaria.com
Puh. 0440 477 070