Matkustusaika
24.08.2024


Wiurilan kartano ja Paimion parantola ovat päivämme kohteet. Museovirasto on luokitellut Wiurilan kartanon yhdeksi Suomen valtakunnan
merkittävimmäksi, ja Paimion parantolaa pidetään Aino ja Alvar Aallon funktionalistisen kauden päätyönä ja kansainvälisenä läpimurtona.

Lähtö klo 8.30 Helsingistä Kiasman pysäkiltä kohti Halikkoa. Nautimme aamukahvin/-teen ja suolaisen kahvileivän Wiurilassa. Opastettu kierros kartanossa sekä koti- ja hevosvaunumuseossa. Kartanon suunnitteli Charles Bassi ja talouskeskuksen Carl Ludvig Engel. Vierailun jälkeen jatkamme Paimioon ja nautimme lounaan parantolan ravintolassa. Opastettu kierros vuonna 1929–1933 valmistuneessa rakennuksessa. Kuulemme parantolan historiasta ja nykyvaiheista sekä Aino ja Alvar Aallon vaikutuksesta suomalaiseen arkkitehtuuriin.
Paluumatkalla nautimme iltapäiväkahvin/-teen ja munkkirinkilän ainutlaatuisessa Kasvihuoneilmiö-myymälässä. Paluu Helsingin Kiasmalle noin klo 19.
Hinta: 250 €/hlö. Toimitusmaksu 15 €/varaus.

Hintaan sisältyy: kuljetukset tilausbussilla, mainitut ruokailut, sisäänpääsymaksut sekä opastetut kierrokset Wiurilassa ja Paimion parantolassa.

Varaukset ja tiedustelut: Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi