Matkustusaika
02.06.2024 - 06.06.2024


Kööpenhamina, Juutinrauman silta, aatelislinnoja, kukkivia puutarhoja ja  tv:stä tutun komisario Wallanderin kuvauspaikkoja

Sunnuntai 02.06.
Klo 09.00 Kokoontuminen Helsinki – Vantaan lentoasemalla, terminaali 2. toisessa eli lähtökerroksessa lähellä sisäänkäyntiä.
Klo 11.00 Finnairin suora reittilento AY965 Kööpenhaminaan.
Klo 11.40. Saapuminen Kööpenhaminaan Kastrupin lentoasemalle. Matkatavaroiden vastaanottaminen.
N. klo 12.15 kuljetus ryhmän käyttöön varatulla tilausbussilla Kööpenhaminan keskustaan, jossa nautimme lounaan.

Klo 14.00 Lounaan jälkeen lähdemme paikallisen asiantuntevan oppaan johdolla kaupunkikierrokselle, joka antaa hyvä kuvan tästä kauniista kuninkaallisesta kaupungista. Vierailu Christiansborgin linnassa, joka on todellinen vallan keskittymä. Rakennuksessa sijaitsevat kunigashuoneen viralliset tilat sekä Tanskan parlamentti. Tutustumme kuningashuoneen käytössä oleviin näyttäviin tiloihin.

Noin klo 17.00 Lähdemme ajamaan kohden Ruotsia ja Malmön kaupunkia ylittämällä Juutinrauman sillan. Suur-Malmö muodostaa Kööpenhaminan metropolialueen kanssa Juutinraumanalueen suurmetropolin, jonka väkiluku kohoaa 4 miljoonaan. Juutinrauman mahtisillan pituus on 7 845 metriä ja suurin jänneväli 490 metriä. Silta on maailman pisin yhdistetyssä rautatie- ja maantieliikenteen käytössä oleva vinoköysisilta. Noin klo 18.00 majoittuminen Malmössä, Ruotsin kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Hotelli Scandic St. Jörgen 4**** – Stora Nygatan 35, Norr, 20312 Malmö, Ruotsi

Hotelli Scandic St. Jörgen sijaitsee Malmön yhdiskeskustassa hyvin palveluiden ympäröimänä ja Kustaa Adolfin torin läheisyydessä. Hotellissa on baari, ravintola, kuntosali ja hyvin varustetut huoneet ja ilmainen Wi-Fi-yhteys. – Runsas aamiainen.
Ilta vapaa omatoimiseen tutustumiseen kaupunkiin.

Maanantai 03.06.
Klo 07. – Aamiainen hotellin ravintolassa.
Klo 10.00 – 13.00 Kaupunkikierros Malmössä paikallisoppaan johdolla.
Kierroksen aikana näemme kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ja saamme yleiskuvan kaupungista: Malmön tunnetuin rakennus on 190m korkea ja moderni ns. Turningin torsotorni ja kaupungin vanhemmista nähtävyyksistä on merkittävimpiä mahtava Pyhän Pietarin kirkko. Malmö on  Vaasan ystävyyskaupunki, on Ruotsin kolmanneksi suurin kaupunki 350 000 asukkaalla. Malmö on hyvin kansainvälinen, asukkaista yli puolella vähintään toinen vanhemmista on syntynyt ulkomailla.

Skånen läänissä on yli 200 linnaa ja herraskartanoa! Malmön kaupunkikierroksen jälkeen ajamme Bosjöklosterin linnaan, joka sijaitsee Höörissä noin 40 minuutin matkan päässä Malmöstä Riksjön rannalla. Bosjöklosterin linnalla on lähes tuhatvuotinen historia, joka alkaa benediktiiniläis nunnaluostarista ja päättyen yksityislinnaksi, joka siirtyi monien vaiherikkaiden vuosisatojen jälkeen kreivi Philip Bonden omistukseen vuonna 1908 ja on suvun omistuksessa edelleen. Vierailun aluksi nautimme lounaan. Opastettu kierros linnassa sekä sitä ympäröivässä puistossa. Klo 17.00 paluu hotelliin. – Ilta vapaa omatoimiseen kaupunkiin tutustumiseen.

Tiistai 04.06.
Klo 07.00. – Aamiainen hotellin ravintolassa. Ajo kauniiseen Ystadiin, noin tunnin ajomatkan päähän Malmöstä. Kaupunki on erityisen tunnettu elokuvastudiostaan ja ennen kaikkea siellä kuvatuista Wallander -elokuvista. Teemme kierroksen paikallisen oppaan johdolla Wallanderin jalanjäljissä, jossa tutustumme kaupunkiin ja käymme myös kuvauspaikoilla. Ystadista ajamme Kåsebergan kalastajakylään ja käymme myös viikinkiajan laivalatomuksella, Alen kivet (Ales stenar) on laivamaisen kuvion muodostava laivalatomus ja se on suurin Ruotsissa säilynyt laivalatomus ja mielenkiintoinen tutustumiskohde, jossa käy vuosittain 750 000 vierailijaa. Suuret laivalatomukset ovat yleensä viikinkiaikaisia ja tutkimukset ovat rajanneet Alen kivien rakentamisajankohdaksi 600−1000.

Nautimme Kåsebergan kalastajakylässä kalalounaan, jonka jälkeen palaamme Ruotsin eteläkärjen kautta kohden Malmön kaupunkia.
Pysähdymme vielä mielenkiintoisessa Övedsklosterin linnassa, Sjöbon kunnassa . Linna rakennettiin vuosina 1765–1776. Rakennuttaja oli Hans Ramel. Linnan suunnittelusta vastasi puolestaan ruotsalainen arkkitehti Carl Hårleman. Päärakennus edustaa ranskalaista rokokoo-tyyliä, ja se on rakennettu punaisesta hiekkakivestä.- Linna kuuluu Ruotsin merkittävimpiin 1700 -luvulla rakennettuihin rokoolinnoihin. Linna on ollut Ramelin perheen omistuksessa vuodesta 1753. Nykyinen omistaja on 10. Ramel -sukuinen ja suvun kantaisän mukaan nimensä saanut nuori linnanherra Hans Ramel, joka johtaa suvun karja – ja metsätaloutta lähes 1500 hehtaaria käsittävällä tilallaan. – Opastettu kierros linnan vierailijoille avatuissa tiloissa. Noin klo 17.00 Paluu hotelliin. – Ilta vapaa.

Keskiviikko 05.06.
Klo 07.00 Aamiainen hotellin ravintolassa. Klo 10.00 Lähdemme kohden Lundin historiallista kaupunkia ja tutustumme Lundin 1000-luvulta peräisin olevaan tuomiokirkkoon.  Lund on yksi Ruotsin vanhimmista kaupungeista, se perustettiin jo 990. Tuomiokirkko valmistui 1100-luvulla.Lund toimi Tanskan pääkaupunkina lähes 300 vuotta aina
vuoteen 1416. Lundiin vuonna 1666 perustettu yliopisto on yksi Skandinavian suurimpia ja merkittävimpiä. Matka jatkuu edelleen Helsingborgiin ja iltapäivän vietämme Sofieron linnassa. Opastus Sofieroon upeassa puistossa ja puutarhassa ja lounas linnan ravintolassa. Sofieron linna oli alun perin oli Ruotsin kuninkaallisen perheen käytössä. Sen rakennutti vuonna 1864 tuolloinen prinssi Oskar ja hänen puolisonsa Sophia kesälinnakseen. Nykyiseen kokoonsa linna laajennettiin, kun Oskarista tuli kuningas Oskar II. Vuonna 1905 prinssi Kustaa Aadolf ja hänen puolisonsa Margareta saivat linnan haltuunsa, kun Oskar II antoi sen parille häälahjaksi. Margareta pystytti linnan lähelle puutarhan, ja linna toimi pariskunnan virallisena kesänviettopaikkana. – Kuningas Kustaa VI Aadolf testamenttasi Sofieron linnan Helsingborgin kunnalle, jolle se siirtyi kuninkaan kuoltua vuonna 1973. Nykyisin linna toimii ravintolana, kahvilana,
sekä ajoittain myös galleriana.
n. klo 17.00 Paluu Malmöseen ja hotelliin.

Torstai 06.06.

Klo 7.00-  Aamiainen hotellin ravintolassa. Klo 09.30 Lähtö matkatavarat mukana kohden Kööpenhaminan Kastrupin lentoasemaa.
Klo 12.25 Finnairin suora reittilento AY966 Kööpenhamina – Helsinki
Klo 14.55  Saapuminen Helsinki -Vantaan lentoasemalle.

Hinta: EUR 1.695 / henkilö – jaetussa kahden hengen huoneessa
EUR 1.995 / henkilö yhden hengen huoneessa ( lisämaksu EUR 300/4vrk), toimitusmaksu 15 €/varaus.

Hintaan sisältyy: – edestakaiset Finnairin suorat reittilennot Helsinki – Kööpenhamina – Helsinki ekonomiluokassa
– majoitus hyvätasoisessa Scandic St. Jörgen hotellissa, valitun mukaisesti kahden tai yhden hengen huoneessa, jossa peruspalveluiden lisäksi ilmainen wifi
– matkaohjelman mukaiset kuljetukset ja tutustumiskäynnit
– monipuolinen aamiainen sekä 3 – ruokalajin lounas päivittäin = puolihoito
– Suomenkielisen oppaan ja kohdeoppaiden palvelut
– Liisa Huhtalan matkanjohtajapalvelut

Tämä on räätälöity matkapaketti, jonka hintaan ei sisälly matkustaja – tai matkatavaravakuutusta
eikä peruutusturvaa. Näin ollen jokaisella matkalle lähtijällä tulee olla riittävän peruutus- ja
hoitoturvan tarjoava matkavakuutus sairauden tai muusta syystä tapahtuvan peruutuksen tai
haverin osalta.

Varaukset ja tiedustelut: Etelämatkat 050 572 2197 tai liisa.huhtala@etelamatkat.fi