Lukijamatkat

Matkustusaika
24.04.2020 - 30.04.2020

Matkakohde
Toscana


Ella ja Paolo ovat seurassanne koko matkan ajan.

Tervetuloa mukaan ainutlaatuiselle vaellus- ja ruokamatkalle keväiseen Italiaan!
Ella Kanninen kertoo omasta Toscanastaan, sen maisemista, ihmisistä, kohtaamisista. Tutustumme hänen kanssaan pieniin maatiloihin, kuljemme Toscanan kylien täplittämällä lumoavalla maaseudulla, maistelemme perinteisiä ruokia ja korkealaatuisia viinejä. Paolo Pellei opastaa meitä omalla alueellaan Marchessa, joka muistuttaa Toscanaa kauneudessaan ja kiehtovuudessaan, mutta jonka vuoristoalue asettaa kävelyretkille enemmän haasteita, ja jonka viinitarhojen peittämät kukkulat laskevat kohti Adrianmerta. Sekä Ella että Paolo ovat ryhmän mukana koko matkan ajan.

Vaellusalue
Kaikki kävelyretket ovat kansainvälisen asteikon mukaan keskivaikeita. Kukkulainen maasto sisältää kuitenkn paljon jyrkkiä nousuja ja laskuja, joten peruskuntoa tarvitaan. Pysähtelemme välillä ja kuuntelemme luonto-oppaiden kertomuksia. Matkan alkupuolella vaellamme Toscanassa, kansainvälisesti arvostetun Chianti-viinin kauniissa kulttuurimaisemissa. Täältä löytyy viljeltyjä kukkuloita, viinitarhoja, oliivitarhoja, pieniä kyliä, sypressejä, hiekkateitä, pieniä helmiä. Matkan jälkipuolisko on omistettu Marchelle, Adrianmeren rannikolla sijaitsevalle alueelle. Nousemme mereltä kohti karuja kukkuloita, kunnes saavutamme vuorten majesteettiset huiput Sibillini-vuoriston kansallispuistossa. Kaikki kävelyretket ovat keskivaikeita, 3-4 tunnin pituisia, ja ne soveltuvat kaikille hyväkuntoisille henkilöille.

Ohjelma:

24.4. Pe – Saapuminen Toscanaan
Aamulento klo 7.50 Roomaan, josta bussilla kohti Toscanaa. Bussimatka kestää 3-4 tuntia ja pysähdymme ruokatauolla, jolloin jokaisella on mahdollisuus tilata syötävää oman maun mukaan. Majoittuminen Ellan kotikylän lähellä sijaitsevaan Tenuta di Sticciano- maatilahotelliin. Kevyt kävely Ellan kanssa ja aperitiivi toscanalaiseen tapaan. Tervetuliaisillallinen hotellissa.

25.4. La – Certaldo ja San Gimignano
Kävelymme alkaa hotellista ja kulkee upean metsän ja viinitarhojen kautta Certaldoon. Vapaa lounas ja paluu hotelliin. Iltapäivälla jatkamme bussilla San Gimignanon keskiaikaiseen kaupunkiin. Vierailemme Palazzo Campatelli-kotimuseossa. 1700-luvulta peräisin oleva aatelispalatsissa nähdään miten San Gimignanon rikkaat asuivat kaupungin mahtiaikana. Vierailun jälkeen vapaa-aikaa. Jatkamme läheiselle tilalle, jolla tuotetaan tunnettua Vernaccia-viiniä ja kasvatetaan Chianina-karjarotua. Maistelemme tilan antimia ja nautimme illallisen.

26.4. Su – Toscanan maaseutu, hevoset, pecorino-juusto
Lähdemme aamiaisen jälkeen n. klo 8.30 bussilla Tavarnellen kylään (n. 10 km) josta jatkamme matkaa kävellen. Pysähdymme Barberino val d’Elsassa ja ihailemme maisemia sekä keskiaikaisen kylän tunnelmaa. Jatkamme Ellan ystävien luokse viehättävälle Il Paretaio- hevostilalle, jossa pieni välipala. Retki jatkuu kävellen juustotilalle, jossa nautimme erinomaisia pecorino- juustoja ja muita herkkuja. Paluu hotellille bussilla, muutama tunti omaa aikaa. Yhteisillallinen alueelle tyypillisessä ravintolassa.

27.4. Ma – Viinitila Toscanassa ja siirtyminen Marcheen
Aamiainen. Lähtö klo 9.00. Pysähdymme palkitulla viinitilalla ja maistelemme viinejä ruoan kera.
Bussikuljetus Toscanasta Ascoli Picenon kaupunkiin Marchen maakuntaan. Majoittuminen Palazzo dei Mercanti – hotelliin. www.palazzodeimercanti.it Lepoa hotellissa ja vapaa illallinen.

28.4 Ti – Monti Sibillini -vuoristo: Infernaccion rotko ja lounas
Aamiainen, jonka jälkeen suuntaamme kohti Infernaccion mahtavaa rotkoa, vanhojen kansantarinoiden näyttämöä. Teemme vaellusretken kallioiden, koskien ja rotkojen välissä kulkuamme vilvoittavan Tenna-joen läheisyydessä. Lounas vuoristo-ravintolassa. Paluu hotelliin ja
lepoa. Ilta vapaa.

29.4 Ke – Monti Sibillini -vuoristo: Castelluccion tasangot ja luomuviinitila
Aamiainen, jonka jälkeen siirrymme bussilla Ascoli Picenosta Castelluccion ylätasangolle, joka on n. 1400 metrin korkeudessa. Rengasreitti lumoavien maisemien keskellä (n. 3 h, 6 km); paluu hotelliin ja lepoa. Iltaa vapaa. Loppuiltapäivästä vierailemme luomuviinitilalla. Lyhyt kokkauskurssi, jonka aikana opimme valmistamaan Ascolin oliiveja (paikallinen erikoisuus) ja maistelemme kaikkia tilan DOCG-viinejä
maatilan tuotteiden kera. Paluu hotelliin illalla.

30.4. To – Offida, meripäivä ja kalalounas
Aamiainen, jonka jälkeen sukellamme Offidan viehättäville keskiaikaisille kujille, joilla tapaamme iäkkäitä naisia nypläämässä pitsiä. Lyhyt kävely San Benedetto del Tronton rannalla. Kävelyn jälkeen runsas Adrianmeren kaloista koostuva kala- ja äyriäislounas pittoreskissa rantaravintolassa. Matka jatkuu Rooman Fiumicino-kentälle lentoaikataulun mukaan (kentälle n. klo 17.30).

Hinta: 1 790/hlö 2 hh, lisämaksu 1 hh 250 €

Hintaan sisältyy:

  • 6 yön majoitus
  • 6 aamiaista seisovasta pöydästä
  • Ellan ja Paolon opastus koko matkan ajan
  • bussikuljetukset
  • luonto-oppaan palvelut (Certaldon retkella ja Sibillini-vuoristossa)
  • ohjelmassa mainitut ruokailut, mukaan lukien viinit ja juomat
  • viininmaistelut
  • käynnit vierailukohteissa ja sisäänpääsymaksut
  • lennot
  • verot

Hintaan ei sisälly maatkavakuutusta tai muita lisäpalveluja.

Varaukset ja tiedustelut: